Головна » 2014 » Червень » 7 » Блок-пост №2 по- ралівськи
16:29
Блок-пост №2 по- ралівськи
123456

А де №1?Ось. Пам”ятаєте ,коли на початку лютого ц.р. пішов поголос, що закарпатський «Беркут» їде у Київ захищати режим Януковича від майданівців.  Стихійно в населених пунктах ,через які  мав проходити їх  маршрут,  люди виходили,  аби стримати нашестя силовиків-захарченків. Одні виходили з чисто патріотичних міркувань, інші-  отримували нагоду ,аби, як модно нині говорити, попіаритись. 

Як тут не згадати епізоди ,коли на ралівському мості організували такий блок-пост-пікет. Хоч живу в селі вже більше 30-ти років, але при виїзді з Ралівки до Самбора, чи на зворотньому шляху, кожен мусів відкрити багажник «пильним» перевіряючим. Хотіли пересвідчитись , чи не везуть зброю, чи не дай Боже, не приховують у кузові авто «терориста» тощо.

Нібито  після цього авторитет сільського голови Володимира  Бучка,  значно підріс...Та авторитет керівника складається не тільки від таких одноразових, хоч і важливих акцій, а щоденною копіткою роботою серед виборців. На жаль,про нашого війта  цього сказати не можна.

Приміром кілька років тому носився з ідеєю створення біля очисних споруд технопарку. Клюнули на цю ідею в облдержадміністрації. Десятки тисяч коштів було потрачено на відповідний проект.В районі включили його у інвестиційний  бізнес-план А результат- пшик. Виявилось, що частина земель навколо уявного об,єкта приватизовані з подачі ....

 Майже те ж саме при втіленні в життя проекту з сонячними батереями(умовний технопарк), частина з  яких встановлена нібито на людських паях, враховуючи рішення сільради. Під час останньої повені енергетична компанія спромоглась відстояти страхове відшкодування в розмірі 185 тисяч євро, а паперові  власники землі , що від цього отримали? Хіба що дістали привід розпочати судову тяжбу через правове невігластво з подачі...

 І досі ідуть розмови про службову халатність, а то й зловживання при використанні коштів, виділених під час повені літа 2008року. Зокрема така деталь: біля будинку  сільської ради на відрізку 30-ти метрів встановили  в одному випадку три «лежачі поліцаї»,з іншого боку- два. Замість цього, аби той нещасний асфальт використати на латання ямок, маємо таке марнотратство. Більше того, на будь-які докори з цього приводу  відповідають:

-Це приватні власники розраховувались.

Так, розраховувались з державної кишені  за ці захцянки . На верхньому щаблі, тобто в районі також підписували акти виконаних робіт після тодішньої повені. Один з них на суму 960 тисяч, що якоби були « освоєні» в гірській зоні.

 Нечуваного лиха завдала ралівчанам і остання повінь. А її можна було б уникнути, якби не дрімали , тобто добивались виділення коштів на завершення дамби, яку розпочали прокладати вздовж р. Дністер від Ралівки до Задністря.Підключити до цього можна було б і треба, хоч тепер, ,районних депутатів, яких від Ралівки представлені  у місцевому органі самоврядування ,аж шість, депутата Верховної Ради. Та під лежачий камінь вода не тече.Виявляється на цьому політичних девідентів не можна багато заробити.Розрахунок робився на те, що кошти "згори" рано чи пізно мусять надійти, а внизу використають їх "по-українськи", тобто змарнують.Повторюємо надіялись на безсмертність януковицького корумпованого режиму до якого на Самбірщині, зокрема, і в Ралівці вже зуміли адаптуватись.

До речі, землі Ралівської сільської ради, що розміщенні вздовж автошляхів, біля інженерних комунікацій,  які мали би підлягати індивідуальній забудові,  віддані пайовикам. Розрахунок простий-  загравання з виборцями. Отак і капарять вже більше двадцяти років ,надіючись на продовження януковицьких безпорядків.

Патріотизм має знайти своє продовження  у буденній справі. Наприклад, чому б не організувати «блок-пост» про звільнення від  наносного хламу  лавки через р. Дністер біля села Задністря. Хіба б це не додало б авторитету сільським обранцям та його керівнику?

Часто –густо за «турботою» про відродження криївок, іншими популістськими гаслами ,прикриваємо свою бездіяльність до біжучих проблем. Додана світлина цьому наочний доказ.  

Може «блок-пост-пікет №2" по-ралівськи на лавці біля села Задністря цьому зарадить?

Світлина Віри Андрущак

Допис подав В'ячеслав Кріпакевич

Р.S.До розмови про незавершену ралівську дамбу, про злочинну бездіяльність чиновників різних щаблів ми ще повернемось.

 

Переглядів: 950 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 Гуцул   (11.06.2014 18:40) [Материал]
"Вічний ровериста" давно вже має всіх ралівчан в одному не дуже комфортному місці.Підведе оченята до неба і щось белькоче,у той самий час калькулює про себе де ще можна заробити і на чому,кого розвести і що вкрасти.А ви тішьтеся і клякайте.

5 Міхал   (11.06.2014 13:45) [Материал]
Не брешіть що люди стихійно вийшли. Був "циркуляр" з району. Тепер чекаєте "указу-по разу" на лавку. Так не буде самі організовуйтесь. У вас у Найдорфі кожен другий- писака. Робіть вивід.

4 Гойдалка   (11.06.2014 10:00) [Материал]
На ровері від Ралівки до Трускавця скільки кілометрів. Хто там гендель має і державну печатку тримає? Відгадай. Не помилишся.

3 Секун   (10.06.2014 21:00) [Материал]
Дайте чоловіку до пенсії доробити і вас пережити

2 Ковба   (10.06.2014 15:58) [Материал]
Якщр священник зводить порахунки з головою то треба так тішитись.Думайте що пишете.

1 Андриц   (09.06.2014 21:27) [Материал]
Кому що ближче до хати то і пише. А про колгосну контору хто замовить слово? Де правда га? Бучко і так щось зберіг! Хіба не.

Ім`я *:
Email *:
Код *: