Головна » 2014 » Липень » 19 » Чи не на часі така ініціатива в місті Самборі і районі?
09:57
Чи не на часі така ініціатива в місті Самборі і районі?
123456

Голова Старосамбірської РДА звернувся до совісті вчителів-пенсіонерів, аби ті по-доброму звільнили місця для молоді

Близько 200 пенсіонерів працює в освітянській галузі Старосамбірщини. Найстаршому з них - під 80 років. Таким стало чергове відкриття голови виконавчої влади району Мирона Пацая, яким він і поділився з журналістами. Про це у ФБ-групі "Високий Замок. Самбірщина" написала журналіст Олена Лаврик.

Як зрозуміли, пан Пацай не має нічого проти пенсіонерів, бо, як говориться, всі ми до того прийдемо. Але зважаючи на катастрофічне "старіння" району, однозначно стає на бік безробітної молоді, яка, так і не знайшовши місця праці, безперервним потоком покидає рідні терени, а пенсіонери продовжують займати робочі місця, отримуючи від держави і пенсію, і зарплату. І добре, якщо пенсіонер іще чується в силі, здатен якісно виконувати свою роботу, ділитися досвідом із молодими, однак коли йому під 80…

"До речі, свого часу довелося вислуховувати нарікання знайомої, яка, навчаючись у педуніверситеті, проходила практику в одній зі шкіл району. Тоді вона, повна ентузіазму і бажання зробити свої уроки цікавими, отримала несподіване зауваження від "основної" вчительки того класу: мовляв, перестань щось вигадувати, бо рано чи пізно ти звідси підеш, а я залишуся, а діти вже тепер не хочуть, щоби я проводила заняття, бо з тобою їм цікавіше… Моя знайома з тієї школи пішла. Сьогодні вона навчає дітей в іншій країні. Англійською мовою… І подібних історій чимало. Тому Мирон Пацай через журналістів вирішив звернутися до совісті вчителів-пенсіонерів, аби ті по-доброму звільнили місця для молоді, або ж… самі почали народжувати дітей. Бо якщо демографічна картина не зміниться, то в районі житимуть лише старожили", - додала журналістка.

Фото з сайту http://uzhgorod.in

Переглядів: 760 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 козак мамай   (23.07.2014 13:54) [Материал]
пацай - пенсіонер за ментальністю та щур за поведінкою!!!

1 Мар’яна   (23.07.2014 09:47) [Материал]
Мені 27 років. До освіти не маю ніякого відношення, окрім звичайного навчання у звичайній школі. Але... Мене дивує таке відношення до освітян. Пенсіонерів багато і у інших сферах. Медики, держслужбовці... Чому постійно стараються відігратись на тих, хто проклав вам дорогу у життя, дав знання, завдяки яким Ви, пане Пацай, і стали тим, ким Ви є. Оті старі пенсіонери, повірте, мають совість! Але так як медик з досвідом у 80 років може робити операції, бо він найкраще це вміє, так і вчитель, і у 80 років може дати фору молодим. Треба судити не по віку, а по вмінню.
Для перевірки їх вишліть комісії, хай проводять відкриті уроки, можна влаштувати опитування серед учнів і т.д. Варіантів є багато. І тоді взивайте до совісті.
І ще одне. Пане Пацай, дуже оригінальне, з Вашого боку, було зауваження про те, що до роботи пенсіонери застарі, а до народження дітей вони в самий раз!!! Звертаюсь до Вашої логіки!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: