Головна » 2014 » Серпень » 10 » А ви розпочали купальний сезон на Дністрі?
22:33
А ви розпочали купальний сезон на Дністрі?
123456

      Вони не згаяли вихідні. А Ви?

Доповнено  9 серпня 2014р.

 Мій приятель Андрій , котрий  круглорічно  набирається наснаги у дністрових хвилях , розповів епізод, який трапився з ним цього купального сезону.

Зранку «впряг» свого  крутого позашляховика, посадив поруч   четвероногого друга  Барса і звичним маршрутом попрямував  до Дністра для прийняття  моціону. Ранішне сонечко заледве торкалось течії . Птахи  щебетом сповіщали про нову днину.

 Як завше, поклав  причандалля біля  берега. Оглянувся навколо себе і в чому мати народила, пірнув у водичку.  Тіло пройнялось блаженством.  Песик і собі стрибнув у прохолоду , потім на березі поковзав спиною по травичці, стряхнув залишки вологи і присів біля одежі, стаючи  на варту, до якої привчив  господар.

Андрій  хлюпався, стрибав  у  цілющій благодаті. Вмить оторопів . Навпроти,на другому березі , ту  ж саму процедуру здійснювала дністрова Русалочка. Зосередився, як по її ніжному  тілу  потічками збігали водяні крапельки.  Привітно подав їй рукою солідарний знак. Струнка дівоча фігура вмить  заворожила  його. В голові почали роїтись  думки , як наблизитись до красуні. Вискочив на берег, аби швиденька вдягнути плавки і попливти ближче до мети..

 Розчарування настало зненацька, коли побачив, як його купальними атрибутами  забавлявся Барсік  за кілька сот метрів .  Зніяковів , прикриваючи обома руками свій «маєток»...

 Русалка  навпроти  заходилась реготом , помахала рукою  і  загубилась у швидкоплинній течії...

Після цього випадку Андрій перестав брати з собою на річку чотирьохлапого друга. Не раз і не два приїзджав на це «заворожене» місце. Годинами вдивлявся у водну гладь і дорікав себе за пропущену мить...

P.S. В ці тривожні для України дні, коли наші кращі сини захищають кордони держави, цим матеріалом хочемо хоч чимось потішити душу - нашою вкраїнською природою, красою нашої землі.

Наступило очікуване літо. У вільну хвилину не тільки малеча, а і дорослі тягнуться до водички. Для нас благо природи- поруч сріблистим хвильками мерехтить Дністер.

Моя сусідка уже вкотре бідкається:

-Брудна вода. Поїду на море в одеську затоку, там оздоровлюсь.

В згадану затоку впадає річка Дністер. Якщо  у її верхів''ї ,бідкаємось на нечистоти, то що вже казати там у гирлі, де сконцентровані всі миючі хімікати, не говорячи про виробничі стоки-сцьоки.

Не гнівіть Бога ,ідіть до дністровського джерельця. Беріть із собою дітвору і шубовсть у благодатну прохолоду.

Вмить знімете емоційну напругу, відключитесь від щоденних турбот. Вже не кажу, яке задоволення отримаєте, коли подолаєте бодай кілька десятків метрів вплав. Це замінить всі фізкультурні навантаження разом взяті.


     Aвтомобільні паломники на березі
     Дністра.

Повторюємо,годі нехтувати цим природнім даром, яким наділила нас матінка-природа. Не лінуйтесь, міські афіші ще встигнете перечитати, відірвіться від домашніх грядок. У вихідні дні сам Бог велить відпочивати і радіти життям.

Дотримуйтесь правил поводження на воді. Під наглядом повинні бути діточки- ваша рідість і щастя. Вчіть їх азів тримання на воді. Не переймайтесь, якщо ковтне прохолоди. Головне, аби не застрашити дитя з першого разу.

Залучайте до навчання досвідчених плавців. Тоді для вас, особливо жіночтва, і дітвори успіх гарантований.

В скрутних ситуаціях не хвилюйтесь, тримайтесь впевнено на водичці не залежно від її глибини. Пам"ятайте головну заповіть при плаванні- не панікувати. Нещастя трапляється не від безвиході, чи якоїсь там водяної круговерті, корчів тощо, а від паніки. Це підтверджено у 99 випадках із 100.

Підліткам не дозволяйте стрибати у не перевірених на глибину місцях. В таких випадках травми з тяжкими наслідками не обминути.

Відпочинок біля водойми змусить вас відключитись від радіо-теле-інтернеткомунікацій.

Само собою зрозуміло заходьте до водички на тверезу голову. Додому повернетесь з приємною втомою і хорошим настроєм. Отже, не гайте кожну погожу годину, а тим більше днину.


     На Дністрі- три богатирі

Бажаємо вам здорового і змістовного відпочинку. Ваші болі і турботи неодмінно знімуть сріблисті дністровські хвилі.

До зустрічі, наші симпатики, на сайті Самбір- майдан. З повагою і увагою! Порадьте прочитати ці рядки рідним, друзям, знайомим.

P.S. Бажано купатись на Дністрі вище лавки до села Задністря, адже нище починаються самбірські каналізаційні "притоки". Так, так - жодна ратушна каманда не спроможеться їх, хоч би ,мімізувати. Винні в цьому і самі мешканці. Остання повінь це виявила. Велика вода повернула "дбайливим" господарям їх "добро" з відстійних колодязів,які кратькома направлялись до річки..

Переглядів: 912 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: