Головна » 2014 » Серпень » 13 » Депутати міськради проти реорганізації виховної колонії
15:52
Депутати міськради проти реорганізації виховної колонії
123456

Наш коментар. Аби не вийшло так, як з Дрогобицьким університетом:хотіли і рибку з''їсти і на... "вербу" сісти. Результат відомий-студентів немає, будівля догниває,роботи немає.

Сьогодні депутати Самбірської міської ради Львівської області зберуться на позачергову сесію. Їм належить розглянути три питання, серед яких ключове – «Про реорганізацію Самбірської виховної колонії ДПтС України у Львівській області у Самбірський виправний центр управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області (№-23)».

Про це сьогодні, 13 серпня, повідомив кореспондент IA ZIK.

А вчора з цього приводу на базі Самбірської виховної колонії відбулася  робоча зустріч з участю першого заступника начальника департаменту пенітенціарної служби України Романа Драча. Її ініціював міський голова Тарас Копиляк.

Такій зустрічі з представниками колективу та департаменту послужив наказ з Києва, який, власне, передбачав реорганізацію Самбірської виховної колонії ДПтС України у Львівській області у цілком новий заклад пенітенціарної  служби – Самбірський виправний центр. А це, на думку влади та мешканців міста, внесе соціальну напругу, адже тут відбуватимуть покарання  у вигляді позбавлення волі дорослі засуджені за різні провини.

Нагадаємо, що Самбірська виховна колонія  вважалася однією з найкращих у системі пенітенціарної служби. Тут молоді хлопці, які відбували покарання за різні правопорушення, справді мали всі умови для виправлення, осмислення своєї провини та стати гідним громадянином суспільства і потрібним йому.

Однак за останні роки тут різко поменшало неповнолітніх  засуджених  – із понад сотні до 29. У той же час  незмінними залишалися  роками напрацьована система навчання у середній школі, оволодіння хлопцями робітничими професіями у профтехучилищі, серйозне і потужне виробництво, де вони проходили практику та закріплювали здобутий фах. Тож втрачати такий набуток , як на перший погляд, було недоречним кроком.

Міський голова висловив свою незгоду із запропонованою реорганізацією виховної колонії. Запевнив, що такої ж думки будуть і депутати міськради. Однак перший заступник начальника департаменту пенітенціарної слжуби України Роман Дач залишався переконаним, що це вже нічого не змінить, мовляв, питання давно обговорено на різних рівнях., механізм запущений.

Все ж мер Самбора разом з депутатами наполягає і наполягатимуть на тому, щоб думка громади міста обов’язково була врахована у Львові та Києві. Адже на місцях видніше, які рішення приймати у подібній ситуації.

 

 

Переглядів: 672 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: