Головна » 2014 » Серпень » 20 » "Зі щитом або на щиті" .У Київському медуніверситеті встановлять Пам’ятний знак Герою Володимиру Юричку
14:52
"Зі щитом або на щиті" .У Київському медуніверситеті встановлять Пам’ятний знак Герою Володимиру Юричку
123456

Готується рішення вченої ради та ректорату Київського медичного університету імені Богомольця про встановлення на території столичного вишу Пам’ятного знаку загиблому учаснику АТО із Самбора Львівської області Володимиру Юричку.

Водночас буде встановлена стипендія його імені. Про це сьогодні, 20 серпня, повідомив кореспондент IA ZIK з посиланням на виступ проректора медуніверситету, професора Ярослава Цехністера.

Нагадаємо, що Володимир Юричко народився і ріс у Самборі в сім’ї лікарів. Навчався на третьому курсі Київського медичного університету імені Богомольця, був серед найкращих студентів. На Майдані був від початку акцій спротиву і до їх завершення. Тут його поранило, що приховав від батьків.

Майбутній лікар не готувався до війни, та війна покликала його в ряди захисників своєї держави, яку він любив над усе. Батькові казав: «Якщо не я, то хто?». На стіні в столичному гуртожитку написав лозунг, який для нього став своєрідним заповітом; «Зі щитом або на щиті».

Двадцятирічний доброволець батальйону «Айдар» Володимир Юричко загинув 14 серпня у бою із російськими найманцями в зоні АТО біля селища Хрещовате Луганської області. На передовій спершу був санітаром, а потім став умілим кулеметником розвідувально-диверсійного загону.

Джерело:ЗІК

Переглядів: 657 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: