Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Лента за лентою..., а далі що? Сонце росу присушило, а ворогів лишило?
21:01
Лента за лентою..., а далі що? Сонце росу присушило, а ворогів лишило?
123456

Минулої неділі кандидати у народні депутати по 125-му виборчому окрузі вийшли на фінішну пряму. Якщо зустріч з виборцями у Народному домі Василя Кирилича виглядала по буденному , без жодної помпезності ,то прихильники Тараса Зембіцького підійшли до цього з революційною доцільністю. Вже не говоримо про агітаційне чтиво.

Із  органного залу, де збирались   його симпатики , на вулицю гучно роздавались  упівські мотиви на зразок «Лента за лентою набої подавай...».

За традицією відкриття заходу відбулось під спів Гімну України. Не раз і не два роздавалось вітання : Слава Україні!  Героям Слава!Вшанували  хвилиною мовчання пам”ять полеглих Героїв Небесної сотні та бійцям, що загинули від рук терористів у зоні АТО.

 Зацікавненості додавало присутність високого гостя- Тетяни Чорновол, яка за дорученням політ сили «Народний фронт» закликала підтримати  26 жовтня  сотника Майдану Тараса Зембіцького.

 Виступаючі переймались складною ситуацією у державі, якій загрожує як зовнішній ворог в особі північного сусіда, так і не менш небезпечний  внутрішній, або як ми звикли говорити п”ята колона.

Зайву напругу додає боротьба поміж сил, які асоціюють себе як демократи.

На жаль, на відміну від попередніх виборів до Верховної Ради України, нині мало погоджених кандидатів. Складається таке враження, що проти агресора можемо  об”єднатись, а от дотримуватись толерантності , виваженості поміж собою, м”яко кажучи,  не хочемо .

Виглядає так, що стояли за правду не на Майдані, а під сценою. Часто-густо словесні баталії переходять в рукопашні "змагання" в прямому і переносному значенні цього .

Аналізуючи події після революції Гідності,зміни в державному керівництві країни, численних втрат представників  еліти нації в зоні АТО, з ,кожен з нас мимо волі задається запитанням, а що змінилось? На гадку приходить вислів, який стає крилатим: сонце росу присушило, а ворогів лишило. Та не будемо шукати їх на Сході держави, а поміж себе.

Які  цінності сповідуємо , зокрема, в нашому місті і районі? Що перестали давати ,чи брати хабарі? Що в лікарні Вас обслужать за дякую?  Що чиновники перестали розглядати нас  відвідувачів, як потенційних  "жертводавців"   і т.д.і т.п.

Давайте від цих загальних зауважень , завтра почнемо  переходити дорогу не по діагоналі , а в  місцях з дорожними позначками. Може хоч на крок наблизимось до європейських цінностей ,до яких  закликають і кандидати у народні депутати і їх  виборці.. 

З оптимістичним настроєм покидали того вечора самбірчани захід, симпатії яких  розділяли з своїм земляком Тарасом Осиповичем Зембіцьким. 

Світлини Ігоря Тиличка.

 

Переглядів: 721 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Кряк   (23.10.2014 20:02) [Материал]
Кирилич- люстерко гірського краю. Обираємо і свого родака в парламенті маємо.

Ім`я *:
Email *:
Код *: