Головна » 2014 » Грудень » 6 » До Дрогобича з Польщі прибули три фури з гуманітарною допомогою для переселенців з Донбасу
17:40
До Дрогобича з Польщі прибули три фури з гуманітарною допомогою для переселенців з Донбасу
123456
  До Дрогобича з польського міста Ченстохова з благословення архієпископа митрополита Ченстохова Вацлава Депо прибув гуманітарний конвой, організований в рамках державного польського проекту, як матеріальної допомоги для дітей та їхніх батьків переселених з Донецької області, котрі стали жертвами російсько-української війни.

 Про це власкору IA ZIK розповіли волонтери Благодійного фонду Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії, які опікуються вимушеними переселенцями.

 «Транспорт та вся допомога організована благодійним фондом «Caritas Ченстохова» у співпраці з Сілезьким воєводством, – каже Артур Деска. – Весь товар, закуплений в рамках проекту для українських внутрішніх переселенців загалом в сумі складає 422 тисячі злотих. Для дітей та їхніх батьків, які зараз мають статус внутрішньо-переселених осіб в Україні, з Польщі надійшли бакалійні товари (25 920 штук, включаючи: джеми та варення, хімічна гігієна (7 054 штуки, пральні порошки, миючі засоби, підгузники, зубна паста, мило), одяг (401 штука, в тому числі флісові толстівки і штани, блузи, бавовна), зимові чоботи (268 штук, включаючи дитячі черевики, а також доросле взуття), посуд та шкільні товари (книги, блокноти, ручки, олівці, стендові фарби, маркери, клей, кольорові олівці та шкільні рюкзаки».

 За словами волонтера, уся гуманітарна допомога для Україні з Польської Республіки є абсолютно новою, хорошої якості, куплена у Польщі та вітчизняного виробника. Загальна вага товару понад 65 тонн. Всієї допомоги вистачить для того, аби забезпечити українських переселенців, котрі зараз проживають на Дрогобиччині, а це 50 – 60 сімей з дітьми, котрі вимушено покинули та переселились на захід України із зони АТО (Донецької області)

 «Ми вирішили перевезти цю допомогу у трьох фурах, тому що хочемо, щоб якомога швидше, подарунки та підтримка з Польщі дійшла до потребуючих людей у Дрогобичі. Зима в повному розпачі, тому їжа, теплий одяг та взуття будуть корисними та першочерговою необхідністю для переселенців зі сходу України», – сказав отець Марек Батор – директор спільноти Карітас Ченстохова, котра й надала дуже цінну допомогу постраждалим внаслідок військових дій в Донецькій області.
Переглядів: 668 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: