Головна » 2014 » Грудень » 8 » ФІНІШУВАЛА VII СПАРТАКІАДА ім.ЯРОСЛАВА ХОМИНА.
20:05
ФІНІШУВАЛА VII СПАРТАКІАДА ім.ЯРОСЛАВА ХОМИНА.
123456

          Стартувало друге за масовістю після футбольного чемпіонату Самбірщини спортивне змагання сільських  команд наприкінці лютого. Так було в 2008-му році, коли тодішній голова районної організації ФСТ «Колос» світлої пам»яті Ярослав Хомин за фінансової підтримки тодішнього депутата Верховної Ради України Івана Деньковича її започаткували. 

Відбулося шість наступних спартакіад. Наприкінці лютого ц.р. стартували зональні поєдинки самбірської зони. Але події в Криму і на Сході України внесли корективи . Тож продовження  спартакіади довелося відкласти до кращих часів.

            Фінал спортивного свята, сказав під час відкриття спартакіади голова районної організацйї ФСТ «Колос» Руслан Хомин, було вирішено приурочити до свята українського вояцтва, пошанувавши тим самим тих героїв, які віддали життя за волю України і тих, хто мужньо бореться з террористами і російськими оккупантами зараз. Кущових змагань рудківської і дублянської зон вирішили  не проводити, а до шести переможців самбірської зони  запропонували зголоситися кращим командам. Таких виявилося десять.

.

            Не буду перераховувати всіх рад, колективи, яких 6 грудня з»їхалися вже традиційно  в Новокалинівську школу, щоб позмагатися в шести видах спорту. Це добре видно з підсумкової таблиці.

               Переможцями перших спартакіад  по двічі були команди Кульчиць і Воютич, раз – Біскович. Усі вони з самбірської зони. Торік головний кубок завоювали Луки, які відносяться до рудківської. А от переможцями цьогорічної звитяги  стали спортсмени Гордині з дублянської округи. І це – закономірно, бо в попередні роки вони постійно займали місця не нижче четвертого, а їхні волейболісти є незмінними фаворитами. Крім них перемогу забезпечили Василь Таратута в піднятті двома руками 24-кілограмових гир і рукоборстві, Володимир Захарченко в шашках, Іван Городиський та Іван Теленцьо в шахах.

.

               Перемог в перетягуванні линви, шахах (Василь Головчак і Степан Меличин) і третього місця в настільному тенісу Володимира Буци виявилось замало команді Воютич, щоб втретє стати володарем головного кубка. Найбільше підвели волейболісти. Отож, як і торік, знову друге місце.

                 Усі сім спартакіад у числі призерів є Ралівка. Цьогоріч у її третє загальнокомандне місце найбільшу частку внесли Христина Козак ( друге місце в настільному тенісі), Іван Яловиця ( друге в шашках), Микола Рожко ( третє-гирі) і третє волейболісти.

                    Серед призерів з окремих видів спорту, команди яких посіли не призові місця, то вартують похвали  незмінний чемпіон з шашок, їмосць з Пинян Марія Куцик, Мар»яна Лібич з Вільшаника і Галина Проць з Дублян, також постійна чемпіонка з настільного тенісу кульчичанка Марія Волосянська, асів малої ракетки Андрія Богуцького і Володимира Буцу потіснив Павло Івасик з команди Блажева. Не можна не назвати ветеранів-шахістів Миколу Дуба і Теофілія  Артемовича з дублянської команди. В рукоборстві  рудківчанин Сергій Рондяк переміг Миколу Мариненка з Бабини. Але він реабілітував себе у піднятті гир, значно випередивши другого і третього призерів.

.

                Відкриття усіх спартакіад відбуваться урочисто за участі душпастирів: у Самборі – о. Ігоря Поливки, у Новому Калинові – о. Ярослава  Фабіровського, представників влади і депутатського корпусу, зокрема Ігоря Максиміва,який був один з ініціаторів її започаткування і відтоді завжди оголошує про їх відкриття. А ще урочистіше їх закривають, бо всі з нетерпінням чекають нагород. Оголосивши підсумкки сьомої спартакіади, Руслан Хомин повідомив, що завершення її стало можливим завдяки спонсорській допомозі фірми ЕКО-ОПТІМА, зокрема заступника її директора, нашого земляка з Баранівців Юрія Бучка. Висловивши йому щиру подяку, він запросив п. Юрія, а також голову районної ради Андрія Бобака і районних депутатів вручити спортсменам- переможцям нагороди – медалі, дипломи, кубки, подарунки. А переможець спартакіади – команда Гордині отримала від голови райдержадміністрації Олега Домчака ще й  грошову премію у розмірі 1000 гривень, про що він оголосив, виступаючи  і вітаючи спортсменів перед початком фінальних поєдинків. Безперечно, що це було стимулом для  безкомпромісного ведення  змагань.

                Відпочивати сільським спортсменам довго не доведкться. Якщо в країні не буде напруженішої обстановки, то, як сказав Руслан Хомин, у лютому 2015 року відбудеться VIII спартакіда.

                 На світлинах: епізоди спортивних поєдинків та нагородження переможців.

Текст і фото Ігоря Тиличка.

Переглядів: 1460 | Додав: Oksana | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 1
1 tzovincognito   (16.12.2014 22:06) [Материал]
Доброго дня! Скажіть будь-ласка, чи є можливість отримати всі фото із 7 спартакіади ім. Я.Хомина?
П.С. Учасник спартакіади.

Ім`я *:
Email *:
Код *: