Головна » 2014 » Грудень » 13 » Поїздка ралівчан на війну
20:18
Поїздка ралівчан на війну
123456

З перших днів неспокою на Сході  нашої держави парафіяни різних конфесій допомагають  морально і матеріально українському війську та добровольчим загонам у протистоянні з сепаратистами та російськими агресорами. З волі Божої широкий волонтерський рух у Ралівці Самбірського району Львівської області  очолив Дмитро Урущак. З його участю та інших місцевих патріотів минулого четверга від   каплиці Вознесіння Господнє рушила  транспортна благодійна поміч у складі двох бусів та легкового позашляховика. До речі,кошти на придбання  джипа спонсорували  самбірські меценати  , як подарунок воїнам-землякам.


    В молитві і тривозі волонтери перед
    поїздкою на війну

Всього в зону АТО було відправлено 10 бусів із різним вантажем, починаючи від військового спорядження: бронежилетів, захисних шоломів , наметів –до теплої одежі тощо. На цей раз перевагу віддали продуктам харчування. Враховуючи наближення Святого Миколая було чимало подарунків із різноманітними смаколиками.

Як правило, вантаж прямує до передмістя Маріуполя, де на укріпленні одного з блок-постів інженерні роботи ведуться під керівництвом мешканця Ралівки Олександра Теплого.

Широку організаторську і благодійну  роботу серед віруючих проводить настоятель  ралівської церкви Покрови  ПресвятоЇ Богородиції Володимир Лернатович УПЦ КП. Йому сприяють також святі отці УГКЦ та римо-католики з усієї пригірської зони. До  матеріальної  підтримці українського війська активно долучається сільська інтелігенція з числа вчителів, медичних працівників, працівників культури, органів місцевого самоврядування.

Посвячення позашляховика, як дар самбірських бізнесменів на поміч нашим воїнам в зоні АТО

Святі Отці Володимир Лернантович і Роман Вовканович читають Євангеліє перед відправкою земляків у нелегку путь

З особливим трепетом до цієї почесної місії ставиться учнівська юнь. Сільські школярики надсилають своїм старшим друзям побажання, щоб Бог боронив їх від лиха. Свої переживання, побажання повернутись живими і здоровими до рідних домівок вони виражають в  листах, у віршованій формі, оповіданнях тощо, розділяючи з  воїнами душу і серце.

.
.
Продукти проходять упакування через дбайливі жіночі руки


Такий духовний і матеріальний вантаж періодично їде на Схід України  на підмогу хлопцям воїнам-героям, які у складних умовах з підступним ворогом відстоюють  нашу гідність, честь і свободу. Церква і Армія разом.

 Молимось за одне: повертайтесь живими до материнського і батьківського порогу. Слава Україні! Героям Слава!


Світлини святого отця Ярослава Фабіровського

Переглядів: 801 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: