Головна » 2014 » Грудень » 22 » НА САМБІРСЬКОМУ ЦВИНТАРІ ВИСИПАНО П’ЯТУ МОГИЛУ. ТЕПЕР – БРАТСЬКУ.
20:45
НА САМБІРСЬКОМУ ЦВИНТАРІ ВИСИПАНО П’ЯТУ МОГИЛУ. ТЕПЕР – БРАТСЬКУ.
123456

На місці вічного спочинку самбірчан після похорону в липні ц.р. активного учасника Майдану і добровольця АТО Володимира Юричка було відкрито рахунок могилам «героїв, які не вмирають». Другим за декілька днів до свого 29-річчя віддав життя за Україну десантник Тарас Драбик. 6 вересня Самбір хоронив Дмитра Беженара, 6 жовтня – ветерана Тараса Вислоцького.

А от недільного дня 21 грудня на Площі Пам»яті біля пам'ятника Степану Бандері тисячі самбірчан знову зустрічали «вантаж 200». Цього разу в одній домовині – остатки трьох вояків, яких привезли на батьківщину поховати після трьох з половиною місяців після їх загибелі.

..
..

Хто слідкує в Інтернеті за сайтом «Самбір Майдан», пам'ятає мій фоторепортаж про зустріч у нашому місті труни з тілом загинувшого в АТО комбата Вадима Суского. Після вибуху міни терористів підполковника індентифікували зразу, з ним попрощалися однополчани у військовій частині і самбірчани в залі органної музики, а похоронили його в рідній Славуті на Хмельниччині. Саперів, які їхали на автомобілі, довелося збирати по щматочках і встановлювати, який котрому належить.

Поки що встановлено остатки трьох. Це – самбірчани Володимир Дорошенко (02.04.1989 р.н.) і Андрій Струсь (23.12.2092 р.н.) та 21-річний житель Надиб зі Старосамбірського району Ігор Бжостовський. Саме їх і привезли минулої неділі в Самбір у спільній труні.


Після панахиди , яку відслужили 6 священиків, однополчани-сапери у супроводі тисяч самбірчан та родичів і односельчан Ігоря під жалібну музику духового оркестру, пронесли на плечах домовину до залу органної музики, де відбулося прощання з невинно убієнними молодими захисниками суверенітету України. Там згодом було відправлено панахиду, домовину з їх остатками занесено на плац військової частини саперів і там відбулася церемонія похорону і прощання саперів з молодими героями. Саме в цей час посипав сніг. Небо висловило свій жаль за ними.

На світлинах – епізоди з похорону героїв-саперів.

Текст і фото Ігоря Тиличка.

Переглядів: 1173 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: