Головна » 2014 » Серпень » 10

 

   Третя хвиля президентської  мобілізації торкнутись , образно кажучи, і  чиновницьких "акул» дрібного рівня. Як стало відомо з 88 викликів депутатів різного рівня Самбірщини до військкомату зявилось аж...-11. Серед них Віталій Кімак, Іван Пиртик, Володимир Шведа та інші(депутат райради Михайло Ковалів вже другий місяць в зоні АТО). Не інакше, що окремі проігнорували, деякі просимулювали, а декотрі і схильні до дезертирства.

Було б не правильно на загал давати цьому прикрому випадку негативну оцінку, адже частина могла захворіти, частина подалась за кордон. Побутує й така думка, мовляв  кого захищати? Не секрет, що в нинішньому східному протистоянні з терористами, сепаратистами є значна доля вини луганчан та донечан, які своїми діями накликали кремлівських «визволителів».

Не так давно вони брали масову участь у антимайданах, так званих референдумах, приводили до владного корита відвертих корупціонерів,  бандитські елементи тощо.

 

Переглядів: 690 | Додав: Oksana | Дата: 10.08.2014 | Коментарі (1)


      Вони не згаяли вихідні. А Ви?

Доповнено  9 серпня 2014р.

 Мій приятель Андрій , котрий  круглорічно  набирається наснаги у дністрових хвилях , розповів епізод, який трапився з ним цього купального сезону.

Зранку «впряг» свого  крутого позашляховика, посадив поруч   четвероногого друга  Барса і звичним маршрутом попрямував  до Дністра для прийняття  моціону. Ранішне сонечко заледве торкалось течії . Птахи  щебетом сповіщали про нову днину.

 Як завше, поклав  причандалля біля  берега. Оглянувся навколо себе і в чому мати народила, пірнув у водичку.  Тіло пройнялось блаженством.  Песик і собі стрибнув у прохолоду , потім на березі поковзав спиною по травичці, стряхнув залишки вологи і присів біля одежі, стаючи  на варту, до якої привчив  господар.

Андрій  хлюпався, стрибав  у  цілющій благодаті. Вмить оторопів . Навпроти,на другому березі , ту  ж саму процедуру здійснювала дністрова Русалочка. Зосередився, як по її ніжному  тілу  потічками збігали водяні крапельки.  Привітно подав їй рукою солідарний знак. Струнка дівоча фігура вмить  заворожила  його. В голові почали роїтись  думки , як наблизитись до красуні. Вискочив на берег, аби швиденька вдягнути плавки і попливти ближче до мети..

 Розчарування настало зненацька, коли побачив, як його купальними атрибутами  забавлявся Барсік  за кілька сот метрів .  Зніяковів , прикриваючи обома руками свій «маєток»...

 Русалка  навпроти  заходилась реготом , помахала рукою  і  загубилась у швидкоплинній течії...

Після цього випадку Андрій перестав брати з собою на річку чотирьохлапого друга. Не раз і не два приїзджав на це «заворожене» місце. Годинами вдивлявся у водну гладь і дорікав себе за пропущену мить...

P.S. В ці тривожні для України дні, коли наші кращі сини захищають кордони держави, цим матеріалом хочемо хоч чимось потішити душу - нашою вкраїнською природою, красою нашої землі.

Наступило очікуване літо. У вільну хвилину не тільки малеча, а і дорослі тягнуться до водички. Для нас благо природи- поруч сріблистим хвильками мерехтить Дністер.

Моя сусідка уже вкотре бідкається:

-Брудна вода. Поїду на море в одеську затоку, там оздоровлюсь.

В згадану затоку впадає річка Дністер. Якщо  у її верхів''ї ,бідкаємось на нечистоти, то що вже казати там у гирлі, де сконцентровані всі миючі хімікати, не говорячи про виробничі стоки-сцьоки.

Не гнівіть Бога ,ідіть до дністровського джерельця. Беріть із собою дітвору і шубовсть у благодатну прохолоду.

Переглядів: 912 | Додав: Oksana | Дата: 09.08.2014 | Коментарі (0)