Головна » 2015 » Січень » 6 » Святий Вечір у рідній хаті
20:07
Святий Вечір у рідній хаті
123456


Хто би міг подумати з яким гірким присмаком сідаємо за теперішню вечерю Господню , коли відлік часу двадцять першого століття перейшов чотирнадцяту річну межу. Мимоволі переносимось до  зони АТО, де  наші хлопці віддають життя за майбутнє .

Робимо паралель із Святвечором 1946 року, коли родина  вмивалась сльозами, а діточкам годі було відповісти: «де наш тато»? Хоч там у далекій Сиберії ,де нарід відправляли масово у телячих вагонах, була надія на життя. Нині цвіт нації кане на очах. Здається немає на то ради.

Чимало того українського цвіту розлетілись по всьому світу. Розлетілись, як розсідлані коні. Хочеться щоб скоріше зявився той Фірман, який би так поорудував ліцами і зберіг, пригорнув до купи  генетичне коріння на віки на рідній землі.

Поволі  викристалізовується українська нація, а з нею і надія. Як тут не згадати наших емігрантів  , які з далекої Гамерики у різдвязі свята по особливому тужили за рідним краєм, своєрідно висловлюючись  про це:

На дворі сонечко сідає, там моє кохання до вечері сідає.

Нахай здорова сідає, а про мене не забуває.

Якбись мила знала, йке в Гамериці для мене горе,

Ти би мені передала горобчиком солі.

Ще живуть галичани перед очима яких мерехтить сталінська чужина. Не має слів, щоб виразити гнів його путінському близнюку.

Просимо Бога, щоб сконав цей нелюд разом із своїм оточенням.

А ми , тим часом, помолимось. Помолимось, щоб камінь на каміні не залишити шансу для путінських найманців, не тільки  там в далекій росії, аі тут серед нас, які іменують себе "патріотами", а точніше корупціонерам, хабарникам,злодіям в Законі та іншій  нечисті.

Робити вигляд, що цього не помічаємо, значить прирікати  себе і своїх нащадків. Нехтувати цим не можна.

 



 

Переглядів: 1437 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: