Головна » 2015 » Січень » 13
11 січня  з залі органної та камерної музики Самбірського училища культури вшосте відбулося свято старовинної  та сучасної коляди, новорічних пісень і сакральної музики «Різдвяна феєрія». Минулих років крім  творчих колективів Самбора, в ньому брали участь співаки зі Львова, Стрия, Дрогобича, Трускавця . Цьогоріч на нього вперше запросили юних колядників із Прикарпаття. Ведучий,  багаторічний диригент шкільних хорів духовної пісні у Великій Лінині, Стрільбичах, Тернаві, а тепер у Лопушниці Омелян Леськів, привітавши глядачів заповненого вщерть одного з кращих за акустикою залу не лише України, а й Європи, запросив на сцену бойківські фольклорні групи – спочатку СШ  №1 ім. Героя «Небесної сотні» Богдана Сольчаника зі Старого Самбора (кер. Надія Копач), потім Головецької школи (кер. Микола Пукій). Їм випала честь розпочати феєрію-2015.
Переглядів: 869 | Додав: Oksana | Дата: 13.01.2015 | Коментарі (0)

Годі з прикарпатського закутку коментувати  вислови Папи Римського Франциска, щодо бойових дій на Україні.В цьому контексті ось про що: 11січня перші керівники  майже п"ятидесяти держав світу взяли участь у Марші Миру і Єдності в Парижі ,разом з більш як півтора мільйонами французів, на знак солідарності у боротьбі з терористами від яких загинули 17 осіб. Мимоволі виникає запитання: скільки жертв має принести Україна, щоб привернути таку ж увагу світової спільноти до подій,які більш як півроку відбуваються на Сході нашої держави з участю російських окупантів? Відомо, що кількість убієнних, скалічених, безвісти пропавших за цей період вже перейшло межу десяти тисяч.А хіба мало втрат поніс наш нарід в часи Голодомору, в роки другої світової війни, коли два кати- Гітлер і Сталін вирішили поділити Європу.Генетичною трагедією обійшлась для нас Чернобильська катастрофа.

Чому український нарід, який вирішив пригорнутись в лоно європейських цінностей, стає ізгоєм, упослідженим на цьому шляху? Де спільномірний голос світової цивілізації?

Папа Римський Франциск сподівається, що конфлікт в Україні вирішиться шляхом мирного діалогу.

Про це він заявив, виступаючи перед акредитованими у Ватикані закордонними послами, повідомляє посольство України при Святому Престолі на своїй сторінці у Facebook.



Переглядів: 747 | Додав: Oksana | Дата: 12.01.2015 | Коментарі (0)