Головна » 2015 » Січень » 25 » Шаховий чемпіон- Василь Головчак
21:04
Шаховий чемпіон- Василь Головчак
123456

Підбито підсумки традиційного Різдвяного шахового турніру, який на стику Старого і Нового років проводить самбірський міськрайонний клуб «Каїса».

На цей раз боротьбу на 64-клітинних дошках вели 18 любителів стародавньої інтелектуальної гри. Протягом півтора місяця щонеділі вони проводили в середньому по три тури.

У неділю, 25 січня, президент клубу Михайло Дутко, оголошуючи підсумки турніру, відзначив, що відтоді, як проводяться в Самборі такі змагання, подібного випадку ще не було, щоб переможець набрав 100-процентну кількість очок. А став чемпіоном лікар-стоматолог, депутат міської ради Василь Головчак. Він виграв усі партії у сімнадцяти своїх суперників. Друге місце посів Богдан Мисько. На третій сходинці через програш в останньому турі опинився Ігор Татомир. Михайло Дутко вручив їм грамоти, а також нагородив ними активістів клубу Маркіяна Серединського, Валерія Борту, Олега Рожка, Петра Комісара, а також ветерана Ярослава Пилипіва.

.

Другий призер Богдан Мисько народився у Викотах, але зараз живе в Дрогобичі. Оскільки в колишньому обласному центрі не проводять подібних турнірів, то він заради любові до шахів постійно приїжджає до Самбора. Отримавши нагороду, він звернувся до сивоволосих колег більше пропагувати стародавню гру, залучати до клубу молодь, а за приклад ставити Павла Брудку, який успішно веде суперництво зі старшими товаришами. Якщо так не зробите, наголосив п. Мисько, то в недалекому майбутньому Самбір може очікувати доля Дрогобича, де шахи - не в пошані.

На світлинах: президент Михайло Дутко оголошує підсумки турніру; чемпіон Василь Головчак біля підсумкової таблиці, на якій навпроти його прізвища вписані лише одні одиниці; члени клубу.

Текст і фото Ігоря Тиличка.

Переглядів: 857 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: