Головна » 2015 » Лютий » 7 » ФІНІШУВАЛА СПАРТАКІАДА ім. ЯРОСЛАВА ХОМИНА.
01:00
ФІНІШУВАЛА СПАРТАКІАДА ім. ЯРОСЛАВА ХОМИНА.
123456

Лише два місяці мали на передишку сільські спортсмени Самбірщини після сьомої спартакіади імені ініціатора її заснування, багаторічного голови районної організації ФСТ «Колос» Ярослава Хомина. Шість років підряд вона проводилася в лютому. А от торік після того, як помірялися силами аматори спорту самбірської зони, через початок воєнних дій у Криму, а потім на Донбасі, її закінчення довелося перенести аж на грудень. Цьогоріч, незважаючи на агресію Росії, було вирішено не відступати від традиції і доказати ворогам, що українці вміють і давати відсіч ворогу, і займатися спортом.

Отож, після проведення попередньо в самбіській і дублянсько-рудківських зонах турнірів з волейболу, визначилися по шість переможців. 14 лютого в Новокалинівському навчально-виховному комплексі  вони, а також любителі ще 5-ти видів спорту тих місцевих рад, волейболісти яких вибороли право грати у фіналі, змагалися за почесні кубки і призи вже 8-ої  спартакіади ім. Ярослава Хомина. До-речі, крім рад, на цей раз до фіналу пробилася команда військової частини, що базується в Бісковичах.

Підчас урочистого відкриття фіналу за поданням голови Самбірської районної організації ФСТ «Колос» Руслана Хомина голова райдержадміністрації Олег Домчак вручив пам»ятні медалі спартакіади керівнику фірми  «ЕКО Оптіма» (отримав юрист Юрій Бучко, завдяки якому ця фірма вдруге стала головним спонсором проведення спартакіади) і директору школи Оресту Янушевичу, в якій постійно проходять її змагання. Знову ж таки постійний, так би мовити, капеллан спартакіади о. Ярослав Фабіровський, привітавши спортсменів, під спів коляди «Нова радість стала» покропив їх йорданською водичкою.



Розповідь про фінальні поєдинки 8-ої спартакіади займе багато місця. Їх результати видно з підсумкової таблиці. Зазначу лишень, що перше і друге місця посіли команди тих сільських рад, що були переможцями торік – Гординянської і Воютицької. Лише одне очко стало вирішальним для визначення переможця. В число призерів знову потрапили спортсмени Ралівки, Викіт, Лук і Кульчиць. А от третя сходинка, яка дісталася команді Рудківської міської ради – приємна несподіванка спартакіади, бо раніше вона не була у фаворитах Особливо видовищним була фінальна гра її волейболістів з гординянцями – беззмінними лідерами всіх спартакіад.



Урочисто відбулося закриття спартакіади. Голови РДА Олег Домчак і районної ради Андрій Бобак та представник фірми-спонсора Юрій Бучко вручили Дипломи, медалі, кубки і подарунки переможцям з видів спорту, великі кубки – командам, які вибороли три перші місця і малі кубки всім командам –фіналістам. А капітан гординянців Ігор Даців отримав тисячу гривень, як персональну премію від голови РДА.

Ігор Тиличко.

Переглядів: 904 | Додав: Oksana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: