Головна » 2015 » Лютий » 20 » НА ПІДКАРПАТТІ ПОЯВИЛАСЯ ПЕРША « ЛАСТІВКА”.
19:15
НА ПІДКАРПАТТІ ПОЯВИЛАСЯ ПЕРША « ЛАСТІВКА”.
123456

Так образно можна назвати першу чергу вітрової електростанції «Старий Самбір-1». Спорудила її фірма ЕСО ОРТІМА біля Старого Самбора. Вона вже виробляє дешевий струм, а урочисте вікриття я відбулося 19 лютого. Свято було приурочено нараді депутатського корпусу, сільських голів та активу Старосамбірщини, яку провів голова облдежадміністрації Олег Синютка. Після неї всі поїхали на гору над Посадою Долішньою, де змонтовано два вітряки, які стали стали своєрідною візиткою старовинного міста над Дністром.

           Ці вітряки – справді перша «ластівка». Відкривши урочистості, директор ЕСО ОРТІМИ Максим Козицький повідомив, що на цьому майданчику вже залито фундаменти, на яких незабаром буде змонтовано ще два вітряки. Висота кожного – 119 метрів, довжина лопастів – 56 метрів, потужність генераторів - 3,3 мегавата. Отож, вітрова електростанція «Старий Самбір-1» буде найпотужнішою в Українському карпатському регіоні. Менші такі економічні джерела струму, як відомо, вже давно працюють біля Східниці. Другу станцію з шести вітряків буде споруджено з другого боку від Старого Самбора в напрямку села Стрільбичі.

            В урочистостях взяли участь народний депутат Верховної ради Андрій Лопушанський, депутат обласної ради Тарас Федак, який відає інвестиціями, колишній голова ОДА Микола Кміть. А теперішньому голові Олегові Синютці директор ЕСО ОРТІМИ Максим Козицький наддав право разом з ним перерізати символічну стрічку пуску її в експлуатацію. За християнським звичаєм старосамбірські отці Іван Білик та Михайло Николин освятили новобудову.

            Слід відзначити, що старосамбірська вітрова є третьою екологічною електростанцією, яку ЕСО ОРТІМА спорудила у Львівській області. Вже дають дешеву енергію теплова у Раві- Руській, яка працює на відходах деревини, і сонячна у Ралівці біля Самбора.

            І насамкінець: першу світлину цього фоторепортажу я невипадково зняв під таким ракурсом. Внизу – два верстати-насоси, які помпують з надр Старосамбірщини нафту. В сторону Созані їх є більше десятка. Щоб пробурити свердловини і добратись до «чорного золота» самбірські і бориславські буровики витратили величезні кошти. Але нафти видобувається щораз менше, а згодом її взагалі не буде. А станції «Старий Самбір» даватимуть дешеву екологічно чисту енергію поки над Карпатами віятиме вітер.                                                       

                                                                                            Ігор Тиличко.

..

Переглядів: 945 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 Петрина Марина   (21.02.2015 09:54) [Материал]
Схема Клюєва. Держава 5р. компенсує кожен вироблений квт. На безрибі і рак риба. Добре що хоч у такий спосіб відмиваюит мільйони а не везут на КІПР.

4 козак мамай   (20.02.2015 20:53) [Материал]
ЦІЛА КУПА ПРИДВОРНИХ РУПОРІВ! МОЖЕ ЧИСТІШЕ НАПИШУТЬ ПІСЛЯ ВИСВЯТИ!

3 козак мамай   (20.02.2015 20:38) [Материал]
ПЕРСОНАЛЬНИЙ ПОЇЗД В СТАРОМУ САМБОРІ ! ДЕЖАВЮ !

2 козак мамай   (20.02.2015 20:29) [Материал]
ТУТ ЩЕ й ЗАПАХ НАФТИ!

1 козак мамай   (20.02.2015 20:25) [Материал]
ВІТРЯКИ-ЦЕ ДОБРЕ! АЛЕ ЗВІДКИ ВЗЯЛИСЯ цегенда І синютка?З СВІТЛОГО МИНУЛОГО?

Ім`я *:
Email *:
Код *: