Головна » 2015 » Березень » 15 » ПІСЕННИЙ КОНКУРС, ПРИСВЯЧЕНИЙ МИХАЙЛУ ВЕРБИЦЬКОМУ.
20:05
ПІСЕННИЙ КОНКУРС, ПРИСВЯЧЕНИЙ МИХАЙЛУ ВЕРБИЦЬКОМУ.
123456

15 березня в Самборі в концертному залі камерної та органної музики розпочався обласний конкурс, присвячений 200-річчю від дня народження священика і композитора Михайла Вербицького, який поклав на музику вірша Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». Цьому твору авторів з Київщини і Галичини судилася славна доля, бо він став Державним гімном відродженої України. Збулися пророчі слова «…згинуть наші воріженьки, як роса на сонці, запануєм і ми браття у своїй сторонці». На жаль, згинули не всі. На 24-му році Незалежності довелося стати в бій кривавий, але не від Сяну, а у Донбасі. Однак завзятість наших вояків свідчить, що вони у нашім краї не дадуть панувати нікому.


.
.

На такий лірично-патріотичний вступ до фоторепортажу з конкурсу спонукали мене пісні, які були в програмі деяких хорових колективів. А з»їхалися вони в Самбір зі Львова (два), Городоцького району (три), Дрогобича (два), Турки, Стрілок.

Наше місто представляли хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці і зразковий дитячий колектив «Світанок», народна жіноча хорова капела «Червона калина» і камерний хор «Gratija», район – хор Народного дому Рудок.

Турківщину репрезентував хор «Карпати» Народного дому. Хор виконав обов»язкові твори, тобто композитора, якому присвячено конкурс, і довільні.
.
.
.

Інші хорові колективи Львівщини, які зголосилися взяти участь у конкурсі, виступатимуть 22 березня у Миколаєві і 29-го – у Буську. Після цього авторитетне журі визначить лауреатів. Немає сумнівів, що серед них будуть колективи, які виступали в Самборі.

Лауреати конкурсу будуть оголошені в квітні.

На світлинах: деякі колективи, які виступали в Самборі.

Текст і фото Ігоря Тиличка.

Переглядів: 706 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: