Головна » 2015 » Березень » 22 » Громадська рада "Ралівська громада"у дії
18:55
Громадська рада "Ралівська громада"у дії
123456

Часто говоримо, що не має ніяких змін після революції  Гідності, киваючи на владні верхи. В той же час не використовуємо інструментів, наданих  діючим законодавством. Чи не однією з перших  цим скористались сільські активісти  Ралівки, зареєструвавши  «Ралівську громаду». Цим самим юридично закріпили, що мають  право брати участь у життєдіяльності населених пунктів. Мова йде не тільки про контрольні функції, а і залучення населення до вирішення  нагальних  питань.

Їх на жаль накопичилось за останні роки багато.  Це і питання благоустрою, роботи  шкіл, закладів культури, дитячого садка, торговельної мережі та сфери послуг , інших приватних структур. Поза увагою громадськості залишаються  питання використання земельних ресурсів, зокрема  забудови сіл. Вже не кажемо, про дотримання порядку при виділенні земельних ділянок під забудову, що є чи не найболючішою проблемою в приміській зоні.

Про певну стихію у використанні землі свідчить хоча б той факт, що у свій час захопились  роздачею під паї площ, які прилягають до інженерних комунікацій: очисних споруд, газо-електро мережі, шляхів тощо. Внаслідок чого ці масиви  переведені в сільгоспугіддя тобто у продуктивні землі.  Хоч вони зараз заростають бурянами повернути їх для індивідуальної забудови практично дуже складно. Якби був над цим відповідний громадський контроль, то цей процес можна було б зупинити.

За більш як двадцять років на території сільської ради не зведено жодного соціально-культурного обєкту, хоч можливості такі були і є. Винятком хіба може бути фельдшерського-акушерський пункт в с. Задністря, зведений за державний кошт, хоч переслідувалась мета  «освоїти кошти» і влаштувати на посаду доньку  одного з фінансових достойників.

Замість того, щоб виділити площу під забудову учасникам АТО, взяти на себе місію виготовлення відповідної проектної документації  в сільраді роблять видимість турботи про українських вояків шляхом надсилання листів у вищестоящі структури з проханням виділити для цих цілей кошти на багатоквартирний будинок. Наперед знаючи , що цієї мети не буде досягнуто, адже обласна держадміністрація досі повністю не розрахувалась з підрядником за будівельні роботи з реконструкції багатоквартирного будинку в Ралівці , що перебував у аварійному стані.

Часто –густо  право на отримання земельної ділянки під забудову отримують особи наближені, або що посідають прокурорські крісла.   За «сімейним» принципом свого часу було поділено майнову частку колишнього колгоспу( будинок побуту в Ралівці), за копійки приватизовано  державне поштове приміщення в цьому ж селі. Вже не кажемо про такий обєкт, як  колишній торговий комплекс геологів.

Зрештою, кому і за що було "прихватизовано" той чи інший об"єкт, поряок виділення  землі на індивідуальні забудови це тема окремої розмови.

Важливо, щоб не тільки активісти займались констатацією цих та інших фактів, а і спільними зусиллями  боролись  за  їх усунення та недопущення в майбутньому.

На світлині: дискусію ведуть члени  громадської ради «Ралівська громада», яку очолює сільський депутат Андрій Кардаш

Переглядів: 760 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Оксана2   (25.03.2015 11:33) [Материал]
Вадою незрілоі ралівськоі громади є те,що кілька разів поспіль"спромоглась"обрати злодія та корупціонера до влади.Що тут скажеш."Чому БІДНІ,БО ДУРНІ.А чому ДУРНІ,БО БІДНІ".Є надія,що у мозок ралівчан весною та влітку надійдуть вітами і він(мозок)включиться,щоб восени,як дасть Бог дочекати обрати чесного сільського голову.НЕ ГОСПОДАРЯ,що крав і краде,не "ПАТРІОТА",котрий вдягнувши вишиванку точить "кров"украінців.Не"професіонала",котрий володіє схемами дерибану землі та держмайна ,а ЧЕСНУ ЛЮДИНУ.

3 григорій   (24.03.2015 08:33) [Материал]
Бля. Який будинок побуту може бути пайом колгоспу?Бабця каже що то державне приміщення школи, де діти вчилися. Не зводьте наклепи.

2 Петро Г.   (23.03.2015 20:56) [Материал]
А що легше було б якби Торговий комплекс мав вигляд контори колгоспу? Ви майстер по фото: зазнимкуйтеі покажуть людям.

1 компане   (23.03.2015 16:25) [Материал]
Нарешті в Ралівці є філіал губернатора Коломойського. Шкода що пан Кардан не має трьох паспортів. Хто йому допоможе той переможе

Ім`я *:
Email *:
Код *: