Головна » 2015 » Червень » 26 » Похованих на Самбірському цвинтарі треба вшанувати відповідно до їхніх звичаїв, – Підлісний
16:16
Похованих на Самбірському цвинтарі треба вшанувати відповідно до їхніх звичаїв, – Підлісний
123456

Усіх людей, які поховані на Самбірському цвинтарі, необхідно вшанувати відповідно до їхніх національних та релігійних обрядів.

Про це заявив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний під час зустрічі із делегацією «Українсько-єврейської зустрічі» на місці масового поховання євреїв на Самбірському цвинтарі, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Юрій Підлісний зазначив, що необхідно вшанувати пам’ять тих людей, які загинули на цьому місті, треба віддати належне усім невинним жертвам тоталітарного режиму.

«Ми повинні знайти спільне вирішення цього питання та напрацювати дорожню карту. Потрібно розмежувати місця, де є поховання єврейські та поховання християнські, і відповідно знайти архітектурне вирішення. Це моє принципове бачення. Усіх людей, які там загинули, необхідно вшанувати відповідно до їхніх національних та релігійних обрядів», – сказав Юрій Підлісний.

Член наглядової ради «УЄЗ» Берел Родаль погодився з тим, що є реальна можливість вшанувати усі жертви, що поховані на Самбірському цвинтарі.

Окрім цього, член наглядової ради «УЄЗ» Адріан Каратницький зазначив, що усі присутні на зустрічі підтримували України, в тому числі в інформаційній сфері, та публічно висловлювали власну позицію проти російської пропаганди, зокрема щодо подій на Майдані.

Юрій Підлісний висловив вдячність за сприяння Україні з боку єврейської спільноти та зазначив: «Ми відчуваємо цю підтримку, яка є на дуже високому рівні, зокрема дипломатичному, академічному та у медіа. В інформаційній сфері чітко прослідковується позиція світового єврейства та держави Ізраїль щодо України, яка зараз перебуває у складних обставинах».

На зустрічі також був присутній голова наглядової ради «Українсько-єврейська зустріч», бізнесмен і меценат Джеймс Темертей.

Зазначимо, «Українсько-єврейська зустріч» (UJE – Ukrainian Jewish Encounter) – організована 2008-го року на приватних засадах багатонаціональна ініціатива за участі українців єврейського та християнського походжень і представників інших націй. Її діяльність об’єднує вчених, громадських лідерів, митців, уряди та ширшу громадськість у намаганні сприяти зміцненню і поглибленню стосунків між двома народами.

Переглядів: 582 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: