Головна » 2015 » Липень » 5 » ПРАЦЮЄ ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ
18:04
ПРАЦЮЄ ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ
123456

З 6 по 9 серпня на Турківщині та сусідніх районах відбудеться Третій Світовий Конгрес бойків, яких доля розкидала по всьому світу, але їхні нащадки свято бережуть пам’ять про рідний край, про свій родовід, і, завдяки таким заходам, як бойківські фестини чи конгреси, мають можливість побувати на вітцівщині, зустрітися із земляками, поділитися досвідом, обговорити наболілі питання сьогодення, поспілкуватися, та, звичайно, гарно відпочити. І хоч багато хто стверджує, що сьогодні не час для святкувань, все ж, якщо не виникне якихось обтяжуючих обставин, Третій Світовий Конгрес бойків відбудеться за планом.

Нещодавно відбулося засідання новоствореної громадської ради при райдержадміністрації, де обговорювали проведення цього науково-мистецького заходу. Про його підготовку доповідав голова ВГО «Бойківщина XXI століття», Заслужений працівник культури України Петро Косачевич. Він досить активно займається цією справою. Так нещодавно Петро Іванович побував у столиці, де мав зустрітися з віце-прем’єр-міністром - Міністром культури України В’ячеславом Кириленком. Але, з об’єктивних причин, зустріч не відбулася, зате в Кабмін він передав документи, що стосувалися деяких змін в складі організаційного комітету Конгресу і кошторисних витрат для його проведення. Слід сказати, що Кабінет Міністрів, як і Верховна Рада та Адміністрація Президента України, «дають добро» на проведення Третього Світового Бойківського Конгресу.

Петро Іванович також мав зустріч з народною артисткою України, заступником голови Національного комітету з питань закордонних українців Оксаною Білозір. Вона дала згоду бути організатором «Свята мистецтв». Це, як відомо, - кульмінаційний момент проведення Конгресу.

Також організаційний комітет надіслав листи головам районних адміністрацій Львівщини, головам обласних рад з проханням допомогти турківчанам у підготовці і проведенні Третього Світового Конгресу бойків.

- Вручено запрошення першим особам держави відвідати Конгрес. Уже зголосилися прибути на святкування делегації та представники бойківських товариств з багатьох областей України та з-за кордону, зокрема зі Словенії, Угорщини, Румунії, Польщі, Німеччини, Америки, Великобританії, Канади, з прибалтійських держав. Члени товариства «Бойківщина» із Закарпаття планують розгорнути на Співочому полі (урочище Широке) велике палаткове містечко ще за кілька днів до проведення заходу, - каже Петро Косачевич. - Чекаємо на чисельну делегацію з Івано-Франківщини. Під час Конгресу заплановано провести багато цікавих конференцій, зустрічей, круглих столів, але, попри це, хочемо ще організувати гарний культурний захід для учасників Конгресу - «Свято мистецтв».

Ольга ТАРАСЕНКО.

Переглядів: 570 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: