Головна » 2015 » Липень » 28 » Літературно-мистецьке свято «Духовний Батько і Пророк»
21:34
Літературно-мистецьке свято «Духовний Батько і Пророк»
123456

26 липня в Народному домі Самбора відбулося літературно-мистецьке свято «Духовний Батько і Пророк», приурочене 150-річчю від дня народження людини, проти якої не посміли застосувати репресивних заходів два тирани ХХ ст. Гітлер і Сталін – багаторічного глави УГКЦ митрополита Андрея Шептицького. Сценарний проект і режисуру здійснила директор районної бібліотеки Надія Фетісова, а музичне оформлення  хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці, вокальний ансамбль «Надія» бібліотеки та самодіяльні артисти міста.

На початку свята пролунали церковні дзвони і прозвучав запис живого голосу Андрея Шептицького - його звернення до майбутніх поколінь. Після «Отченашу» на музику Михайла Вербицького у виконанні церковних хористів глядачі побачили фрагменти з постановки про епізоди з життя сім»ї графа Івана Шептицького, зокрема сцену різкої розмови його і графині Софії (Надія Фетісова) із сином Романом ( Степан Макаревич), коли він їм сповістив, що вирішив присвятити своє життя служінню Богу, тобто йти в монахи. Про цей його вибір пізніше добре сказав у своєму виступі молодий священик собору Покрову Пресвятої Богородиці о. Дмитро Сенейко.

Почули присутні (на жаль, на такому величному заході їх було мало в залі, а, крім о. Дмитра, жодного священника УГКЦ) біографію Батька і Пророка, твори релігійної та патріотичної тематики (були і дві пісні на музику самбірського композитора Степана Цебенка), листи сина Романа до матері підчас його першого перебування в Римі, листи діточок до митрополита. За змістовне свято самодіяльним артистам, а найбільше їх керівнику Надії Фетісовій подякував і вручив букет троянд керуючий справами виконкому міської ради Мирон Заріцький.

.
.

Текст і світлини Ігоря Тиличка

Переглядів: 756 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: