Головна » 2015 » Вересень » 2 » Чому «Самопоміч» проголосувала проти змін до Конституції?
10:00
Чому «Самопоміч» проголосувала проти змін до Конституції?
123456
Чому «Самопоміч» проголосувала проти змін до Конституції?

«Самопоміч» не підтримала президентського проекту змін до Конституції тому, що він містить норми, які загрожують суверенітету і відкривають шлях диктатурі. Про це повідомив голова фракції Олег Березюк.

Депутат зазначив, що проголосовані завдяки голосам Опозиційного блоку і групи «Відродження» зміни не є децентралізацією, про яку багато говорили з трибун.

«Префекти президента, за цим проектом, окрім виконавчої та координаційної функції, наділяються державною владою і наглядовою функцією, яка притаманна прокурорам, а не представникам виконавчої влади. Такі перфекти стануть узурпаторами та поставлять в залежність від себе усе місцеве самоврядування», – зазначає він.

Відносно змін, котрі стосуються особливостей місцевого самоврядування в Луганській та Донецькій областях, у «Самопомочі» переконані, що вони несуть в собі загрозу суверенітету України.

«Це закладання фундаменту для повзучої федералізації, якої так хоче Росія. А тим, хто говорить, що особливий статус для Донбасу потрібен як демонстрація іноземним партнерам виконання Мінських угод, хочеться нагадати, що Конституція не є об’єктом і предметом дипломатичних переговорів», – наголосив Олег Березюк.

Голова фракції додав, що визначати норми Конституції – це виключне право народу самої країни, і не може бути так, щоб хтось зовні диктував її норми.

Відповідаючи на питання щодо можливого виходу «Самопомочі» з коаліції, нардеп зазначив, що це не входить у намір фракції.

samopomich.ua

Переглядів: 689 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: