Головна » 2015 » Вересень » 17 » У «технічному» Добродомові зацікавлені різні сили, – експерт
13:14
У «технічному» Добродомові зацікавлені різні сили, – експерт
123456

На мерських виборах буде більше технічних кандидатів, ніж на виборах до місцевих рад.

Таку думку сьогодні у коментарі IA ZIK висловив політолог Петро Жук.

Нагадаємо, як йшлося у статті «Олігархи йдуть ва-банк. Як Коломойський і Ахметов воюють з Порошенком» на сайті «Українська правда», Адміністрація Президента на цих місцевих виборах курирує два технічні проекти.

Один із них – партія «Наш край», яку формують із рейтингових місцевих політиків сходу і півдня країни, наприклад, Олександра Фельдмана, спробує відібрати голоси у «Опозиційного блоку».

Іншу партію – «Народний контроль», яку очолив нардеп від БПП Дмитро Добродомов, просуватимуть на Заході на противагу «Самопомочі» Андрія Садового, з яким, за даними видання, у Порошенка назріває конфлікт.

«Особливого сенсу в технічних партіях на виборах до місцевих рад нема, тому що ситуація незрозуміла – хто проти кого має воювати. Власне, в цьому новому виборчому законі насправді не лише виборці не орієнтуються, а й політичні сили не цілком орієнтуються, як же його використати для того, щоб технічно посприяти своєму просуванню», – зазначив Петро Жук.

Водночас політолог додав, що у населення зараз є велике невдоволення основними партіями, тому несподівано може скластися так, що виборці на знак протесту голосуватимуть за тих кандидатів і за ті партії, які насправді є технічними.

«У Львові – як і, зазвичай, у кожному місті – основним кандидатом на виборах є чинний мер. І основна боротьба полягає в тому, хто йому буде протистояти у другому турі, якщо такий буде. У Львові є шанси, що другий тур буде», – вважає Петро Жук.

За його словами, наразі важко оцінювати, які саме технічні кандидати будуть на виборах міського голови Львова, оскільки ще не відбулося висування і невідомі ще всі кандидати.

«Ті, що давно світяться і піаряться – Добродомов, Гірняк, Васюник – це особи вже відомі, які мають свої виразні мінуси», – сказав він.

«Добродомов б’є по Садовому і в цьому сенсі він є технічним», – зазначив Жук.

Водночас він сумнівається, що «Народний контроль» Дмитра Добродомова – це проект Банкової, який спрямований на те, аби забирати у голоси у «Самопомочі».

«Думаю, він більше забере голосів не в партії Садового, а в Блоку Порошенка, тому що психологія електорату «Самопомочі» і психологія електорату «Народного контролю» різна», – вважає політолог.

«Проти Садового багато є різних сил. І думаю, Добродомов одночасно працює в інтересах і тих, і тих. Тобто в ньому зацікавлені різні сили», – сказав він.

Джерело:ЗІК

Переглядів: 750 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: