Головна » 2015 » Вересень » 29 » Самбірський виборчий "конгломерат"
20:52
Самбірський виборчий "конгломерат"
123456
Результат пошуку зображень за запитом "вибори"

Коментар 29 вересня 2015р.

 Всім поціновувачам престижних виборчих посад в регіоні не завадило б врахувати його специфіку, особливості. Як і правоохоронним органам, які покликані стояти на сторожі прав і свобод мешканців. Боронь Боже не розмінюватись  на дрібницях. Життя триває,форми і методи роботи з людьми відточуються. Міські каналізаційні притоки спливають до р. Дністер, Стряж, канал Млинівка, а далі- Чорне море. Тим часом різновекторний етнічний електорат не полишає надію, що з цим смородом відійдуть у небуття лжепатріоти, корупціонери, мафіозі самбірської місцини, для яких демократія- прикриття для зловживань.

Памятаймо про це, як Отче Наш..

Самбір- це така собі сукупність кількох етнічних груп. Його стрижень мали б складати родаки, яки жили на цій місцині з діда -прадіда - бойки. У той же час не випадково міський костел Іоанна Хрестителя, пам"ятка архітектури ХV1ст., знаходиться на найвищій географічній точці, збудований ще у 1530році, який успішно діяв навіть у смутні совєтські часи, і , безперечно, має свій вплив не тільки на римо-католиків, тим більше, що польська діаспора нараховує в Самборі кілька тисяч осіб. До цього варто додати, що в м.Рудках в костелі захоронено відомого польського драматурга з світовим іменем-  Фредро.


У повоєнний час, волею долі,  на теренах Самбірщини осіло чимало переселенців з Польщі, або, як їх полюбовно називають корінні мешканці: лемки,боськи, андреховці. Сама доля змусила їх триматись купи, тому в згуртованості, підтримці один-одного не поступаються навіть жидам(для автора цих рядків вислів "жид" не є образливим, ним користувались традиційно в Галичині,-А.Р.). До слова скажу, що саме жиди привнесли у наше повсякденне життя комерційну струнку, потяг до бізнесу, вже не говоримо про багатогранний інтелект.

Після закінчення Другої світової війни наш край став притулком для багатьох сімей військовослужбовців. І це природньо, адже в краї дислокувалось чимало військових частин і в першу чергу стратегічного призначення.Треба сказати, що як і жиди вони не розчинилися у бойківсько-лемківському середовищі, а навпаки збагачують його своїм рівнем культури, самобутності,потягом до національних традицій тощо.

Ми не випадково згадали про цей історичний екскурс-феномен ,бо це позначається на життєздатності всіїєї громади регіону. Хоч кожна з названих  етнічних груп доповнює одна одну, іноді конкуруючи між собою в боротьбі за виживання, привносячи свої елементи побуту, культури, традицій. Дехто на цій інтернаціональній хвилі готовий назвати Самбірщину таким   собі багатовекторним "міні=конгломератом.."

Традиційно громадсько-політичне життя набирає обертів в час виборчої компанії. Зрозуміло, що і нинішня не стане винятком. Хоч  є в цьому процесі і сумні сторінки. Пам"ятаємо як одного з претендентів на міську булаву  в мішку возили теренами області,вимагаючи викуп.На іншого-  також робили "замах". Пану Тершовчину довелось поплатити автомобілем, який був спалений і результати розслідування досі невідомі.Аби не допустити до депутатського мандата, одному з впливових бізнесменів міста підсунули на виборчий округ  "слугу" слова... Сподіваємось, що ця сумна традиція не повториться.

Нині ми є свідками того, як діюча влада намагається використати на свою користь учасників АТО, заграючи з ними під різним приводом. Виділення для них земельних ділянок під індивідуальне будівництво не повинно бути приводом для різного роду  спекуляцій.

Зараз коли різновекторні сили вступають у боротьбу за мерське крісло, коли за депутатські мандати міського і районного рівня ведуть виключно політичні партії особлива роль належить ЗМІ. Тут кумовство, етнічне забарвлення, матеріальні вигоди повинні відійти на другий план. Чи витримають цю професійну заповідь місцеві "акули пера" покаже час. Інакше знову  опинемось перед фактом, коли до влади  прийдуть прихватизатори, демагоги, користолюбці. Хоч тут не все залежить від журналістів.

Поза увагою не повинен залишатись виборчий процес в селах, містечках. В районі сформовано кілька  об"єднаних територіальних громад. Від того, кого оберемо до їх керівного руля залежить практичні результати децентралізації, життя кожної родини,порядок на вулиці, розвиток соціальної інфраструктури тощо.  В основу має бути покладено допомога кожному в можливості самому заробляти собі на хліб і до хліба. Інакше кажучи не перешкоджати розвитку бізнесової ініціативи, діловитості. За таких обставин і в сільській казні буде що ділити. З такими поглядами слід добирати виборчі кадри на місцях.

Тому важливо, щоб вищеназваний різношерстний етнічний міні-конгломерат в поході за владу діяв, як єдиний механізм, направлений на полегшення життя  мешканців міста і району. Градус боротьби відчуємо вже у найближчі дні. Щоб потяг до європейських цінностей демонстрували словом і ділом пошановувачі  депутатських мандатів і посад всіх рівнів : чи то в місті, чи то в районів, чи то в селі. 

Серед цієї когорти претендентів на мандати особливу уваги і прискіпливість слід приділити добору  посланців  до обласної ради, щоб не було серед них таких, які в житті не заробили на шкарпетки, а вже пнуться на високий самоврядний рівень.


Антон Рогач, м.Самбір, інтернет-ресурс "Самбір-майдан"

Переглядів: 992 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Барон   (25.09.2015 08:47) [Материал]
Не ображайте євреїв, по вашому- жидів. Ленін: вчитись, вчитись і вчитись. Інакше здохнете як безпритульні пси.

Ім`я *:
Email *:
Код *: