Головна » 2015 » Січень » 30
Довідавшись, що із зони АТО, а точніше з-під Маріуполя , приїхав у короткотермінову відпустку колишній студент педколеджу ім. Ів. Филипчака Олег Старенький, який у часи навчання очолював «Молоду Просвіту» цього закладу, з ініціативи голови міськрайонної організації «Просвіта» Олександри Сумарук у цьому було організовано з ним зустріч. На неї, крім майбутніх освітян, прийшли і студенти-просвітяни медколеджу.
              Розпочалася зустріч показом відеокадрів з постановки «Чорні рядки» за повістю Андрія Чайковського за участю самбірських самодіяльних артистів-просвітян, яку вони відіграли декілька років тому. У них було відображено події часів проголошення ЗУНР і тим самим пов»язано їх з тими, що відбуваються зараз на Сході України, в яких бере участь і Олег Старенький. Запросили і його до слова.
Переглядів: 798 | Додав: Oksana | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

  29 січня в залі засідань Самбірської районної ради було проведено годину-реквієм, приcвячену річниці битви під Крутами. Директор центральної районної бібліотеки Надія Фетісова у своєму сценарному проекті вміло пов'язала трагічну битву в січні 1918 року трьохсот київських студентів з чисельно переважаючою бандою Муравйова з подіями, які маємо зараз на Сході України. Отож пошанування героїв-крутянців плавно перейшло на пошанування героїв «Небесної сотні» і тих, що загинули в зоні АТО.

          Година-реквієм розпочалася  благословенням отця- магістра храму Св. Павла Конюшкевича УПЦ Київського патріархату  Миколи Брийовського. Відтак, звернувшись до присутніх, він процитував рядки з твору  Тараса Шевченка, на які натрапив в Інтернеті: «Отак подивишся здаля на москаля, і ніби справді він людина. Іде собі, мов сиротина, очима  блим, губами плям. І десь трапляється хвилина - його буває майже жаль, а ближче підійдеш - скотина!». А завершив о. Микола закликом з поеми Шевченка «Кавказ»: «Борітеся, поборете, вам Бог помагає!».

Переглядів: 828 | Додав: Oksana | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)