Головна » 2015 » Жовтень » 18

Політична партія «Воля»( читайте Самооборона Самбірщини) твердою ходою долає виборчу компанію. ЇЇ лідер Юрій Гамар,який також  балотується на посаду самбірського  міського голови, тримає ліци у мужніх руках. Поруч з ним  побратими, які пройшли крізь вогонь, воду і сльози революції Гідності з першого до останнього дня. Не раз і не два дивились вони смерті у вічі.

Згадаймо лишень один  нічний лютневий епізод 2014року , коли кілька сотень захисників головної майданівської трибуни, серед яких були  самбірчани, стояли живим щитом проти озвірілих беркутівців.Надихав їх на   героїчний вчинок  бій ровесників під Крутами проти банди росіянина Муравйова...

…вже полум”я охопило Будинок профспілок, де розміщувався штаб революціонерів.А вони стоять насмерть, захищаючи кожну п”ядь рідної землі від ворога. На руках доводилось виносити поранених, тіла загиблих . Вже і паливо закінчувалось для заправки коктейлів молотова, догаряли залишки  автомобільних покришок. В руках залишилась єдина зброя- кийки і деревяні щити. Хто мав бронежилет вважалось за велике щастя. Ніхто з них тоді не думав- не гадав  про посади, депутатські мандати. Не панікували, не відступали, як могли боронили цей демократичний український плацдарм.

 

Переглядів: 2073 | Додав: Oksana | Дата: 18.10.2015 | Коментарі (15)