Головна » 2015 » Жовтень » 23

Це прізвище впало в око автору цих рядків ще в другій половині семидесятих років         минулого століття. Тоді працював у редакції. Як сільський мешканець вирощував кролі. Доводилось здавати шкірки. Від райзаготконтори їх приймав чоловік старшого віку св.п. Кузьмяк.  У ларку, що стояв на нинішній приміській автостанції, де тепер торгують періодикою. Потім його місце праці було перенесено біля Синагоги на початку вулиці Купилевій, тодішній Жиліна.

 Він також  брав участь у шаховій вікторині, що проводилась редакцією.  Мені із Романом Залокоцьким доводилось вести цей відділ.

 При зустрічі  діалог я починав: 1.е2-е4 е7-е5 2.Кf3 e6 3.d4 cd 4.К:d4  Kf6 5.Kc3…

Так всліпу ми могли довести сіцілійський захист до десятого ходу.  Потім погоджувались на ничію.Обмінювались потиском рук.Такий  деб”ют гарантував належну оцінку шкірсировини.

 Пам”ятаю,що працюючи на цій за нинішніми мірками рядовій роботі, Кузьмяк мав у власності Жигулі. Як інвалід ВВВ придбав її позачергово. А кошти заощадив на пушнині. До слова скажу, що нині любителі кролівництва змушені віддавати шкірсировину майже задармо. Окремі не проти здавати їх  сусідам полякам, де  працю належно оцінять, а не насміхатимуться як нині. Пан Сорока все знає.Та це так до слова.

Переглядів: 5189 | Додав: Oksana | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (10)

З "червоного дивана" на "добродомівського коня"

Оксана. Нищенаведений матеріал був опублікований ще 3 травня ц.р. має свою історію.Вирішили до неї  повернутись і нагадати самбірчанам напередодні місцевих виборів. І ось чому. Тарас Копиляк( самовисуванець на міського голову) зумів пересісти з «червоного дивана» на"добродомівського коня". Вершник з нього виявився справним,  попутчиком став східний вітер у вигляді політичної партії Громадський Рух «Народний контроль».

Як ця зміна ідеологічного забарвлення ,від чолового  місцевого осередку «Народного фронту», до ГР «Народний контроль», відібється на кінцевих результатах виборів покаже час.

Днями на ZIKу вийшов матеріал в якому повідомлялось, що дружина секретаря комітету Верховної Ради України по боротьбі з корупцією Дмитра Добродомова спромоглась за рік підприємницької діяльності купити квартиру у Києві і авто Мерседес.

В чому збігаються інтереси самбірської політичної,  чиновницько-бізнесової  еліти в особі Тараса Копиляка та нардепівської добродомовської чети питання риторичне.


Авторитетна і поважна публіка  збирається на телевізійному ток-шоу Савіка Шустера. Тепер її ареною є 112 канал. Не стала винятком і дискусія 24 квітня ц.р. Та спочатку повернемось до полеміки, що розгорілась 17 .04.ц.р. Під її  фініш, ведучий несподівано поставив на голосування аудиторії, яка за його словами, "представляє всю Україну", питання правдоподібності  листа надісланого політтехнологу Володимиру Фесенку від імені ніби то організації «Української Повстаньської Армії», в якому остання взяла на себе вину  резонансних київських вбивств  Олега Калашнікова та Олеся Бузини.

 В ході полеміки виразно переважала думка, що  це «рука московського ФСБ».  Були й

Переглядів: 1426 | Додав: Oksana | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (4)