Головна » 2015 » Жовтень » 24 » Не будь Хруньом!
19:53
Не будь Хруньом!
123456
Ми гадаємо,що світ змінився і люди стали більш освіченими,мудрішими та чеснішими.Але ні,украінський виборець-65% населення Галичини,завжди обирав до влади ПОЛЯКІВ(17% населення ).Все було,як і сьогодні.Поряд із зловживанням органів влади, тоді і тепер, серед українців знаходилися бажаючі, готові продати свій голос за потрібного кандидата.

У Галичині такі безпринципні, продажні, корисливі особи, які готові продати свою гідність за матеріальну вигоду, відомі під назвою хруні. "
Де лиш можеш, любий сину, пхайся в автономісти, бо там дадуть дреглів, ковбас тобі попоїсти...” [23].

Існує версія, що цей образ походить від історичної особи Прикарпаття – М. Хруня, який був депутатом Галицького сейму від Отинійського виборчого округу у 1860 – 1880 рр. Хрунь є обмеженою людиною, яка прагне пристосуватися до будь- якої зміни влади, щоби залишитися біля владного корита. Для досягнення цієї мети він оголошує передвиборчі обіцянки, а прийшовши до парламенту пристає до владної більшості. Графічно він виглядав особою зі свинячою головою, в одній руці ковбаса, у другій – пляшка. Можливо фольклорний образ М. Хруня виник через поєднання.

Отже, жодні вибори до Галицького парламенту чи Віденського парламенту не відбувалися без порушень і зловживань. Польським політикам вдавалось забезпечити перемоги за рахунок системи правопорушень на виборах. Найпоширенішими засобами були: тиск на війтів, таємне проведення першого етапу виборів, затримки виборців під надуманими приводами в день голосування, провокування заворушень і бійок за допомогою підкупленого натовпу.

Все як про сьогодення. На сучасному етапі також багато бажаючих бути "слугою народу” в образі народного депутата, забувають про необхідність проведення значної національної роботи, виховання національної свідомості, історичної відповідальності за долю нації, не виявляють готовність взяти особисту участь у переломно-епохальних подіях.

Досвід незалежної України свідчить, що хрунівство не переводиться в українській політичній системі. Цьому сприяє катастрофічне падіння моральних принципів та інтелекту серед представників владного олімпу , деградація народу.
Всі прагнуть вижити за чужий рахунок, слова суперечать ділу. Спостерігається занепад національної свідомості, залишився пустодзвін. Сучасним хруням потрібно згадати долю М. Хруня, який повторив шлях Юди. Селяни перестали спілкуватися із
ним і зрадник повісився на вербі.

Під час виборів найяскравіше проявляється продажність та зрада, самозакоханість та хрунівство. І зневірений народ, який через свою зневіру цілком пасивний. Можливо, революція Гідності та війна нас змінять?.

Галина Чекас, м. Самбір.
Переглядів: 658 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 Lola   (26.10.2015 14:52) [Материал]
Гавномети затихли ,ПЕРЕМОЖЦІВ НЕ СУДЯТЬ.

8 МИХАЙЛО   (26.10.2015 13:48) [Материал]
ПЕРЕМОГА ЗА МОЛОДИМИ. Я РАДИЙ ЗА МОЛОДЬ. УСПІХІВ МОЛОДИМ. А МИ БУДЕМО ДОПОМАГАТИ.

7 Меч   (26.10.2015 01:35) [Материал]
Якщо діючий міський голова не приходить на дебати - він програє вибори.
Так програв вибори Михайло Кіт в 2010 році.
Так програв вибори Копиляк - в 2015 році.

6 Меч   (26.10.2015 00:45) [Материал]
25 жовтня 2015 року самбірчани обрали нового міського голову - Юрія Гамара. (перемога остаточна - інформація отримана з усіх виборчих
дільниць).

5 Меч   (26.10.2015 00:00) [Материал]
Є вже інформація з 13 дільниць - перевага Юрія Гамара на 350 голосів.

Всього є 18 дільниць + 1 спец. дільниця (лікарня)

4 Меч   (25.10.2015 22:58) [Материал]
На семи виборчих дільницях перемагає Гамар - з досить відчутною перевагою!!!!
Думаю, що на інших дільницях буде такий самий результат.

3 Камаз   (25.10.2015 21:17) [Материал]
Хрунь Хруньом поганяє і Хруня обирає. Це явище характерне і для міщан.Наразі голова трищить, Хрунь верещить, інший Хрунь богу молиться, що Хрунь собі голову зломить. Чекаємо з моря погоди, псячої ласки і котам ковбаски. Будьмо!

2 Меч   (25.10.2015 10:23) [Материал]
Серед самбірчан ще є дуже багато мудрих людей - і вони не допустять тої помилки, яку допустили в 2010 році.

А фейєрвейк "мнєта бульба" зробив на завершення свого царювання, - своєрідне  прощання з посадою міського голови.

-

1 Мазур   (24.10.2015 22:18) [Материал]
Шкода що цей матеріал не був винесений на огляд за кілька тижнів до виборів. Може хоч на крок самбірчани посунулись би до цивілізованого світу. А так прийдеться чекати ще два роки. У парковій фазенді вже фейєрвейк блиснув-луснув. Чи не заскоро? Пани знають,що роблять.

Ім`я *:
Email *:
Код *: