Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Без права на розгойдування...
08:43
Без права на розгойдування...
123456
Мова йде не про дитячі атрибути, які перед виборами були встановлені на ратушному майдані "попереднікамі". Часу для розгойдування обмаль, інакше можна залишитись за бортом.Випробувальний термін обмежений- два роки. Уже з перших днів має бути  результат.

На такий підхід націлені для  об"єднання  зусилль у вирішенні нагальних питань дня.

Стрижень  складуть депутати політичних партій "Волі" та "Солідарність". Але цих штиків всього 13. Отже ,треба шукати порозуміння серед решти семи політсил.Сподіваємось цієї мети  досягнуть швидко, без зволікань.


Відчуваємо з якою проблемою зустрінуться  , аби до кінця і по справедливості розв"язати питання виділення земельних ділянок учасникам АТО та членам їх сімей, які потерпіли внаслідок бойових дій. Тут не завадило б покластись на досвід міського депутата Івана Деньковича, який при добрій волі  довів би  цю важливу справу до логічного завершення.Звичайно, теперішній  склад депутатів зобов"язаний  внести свою корекцію.

На наш погляд не слід шарахатись у зміні кадрів підприємств, які забезпечують життєдіяльність городян. Йдеться перш за все про комунальну службу,службу водопостачання. В цей  перехідний період вони мають мобілізувати сили і таким чином продемонструвати професійну здатність керувати колективом без страху про подальшу долю.

Поскільки вступаємо у зимовий сезон відповідні служби мають забезпечити, аби тепло і затишно було в дитячих садочках, школах, медустановах, установих культури тощо.

В двох словах до питання  підбору осіб , так би мовити першої величини. Мова йде про першого заступника, заступників міського голови, начальників управлінь і т.п. Звичайно пальма першості тут належить міському голові, але щоб уникнути конфронтації треба радитись з комадою, яка привела його до керівного руля і дрібниць тут не повинно бути.Адже доля центральної міської фігури у владі вирішувалась не у Львові, а тим більше не у Києві, а в Самборі. Що й говорити виборча компанія була складна,  головний опонент володів  адміністративним і не тільки ресурсом. Тому важливо враховувати всі нюанси, забезпечивши прозорість у цій делікатній справі, не  підходжити до кадрового питання з плеча.

Подальша дорожна карта має охоплювати хід обслуговуанням житлового сектору.  В основу має бути  покладено перехід на створення ОСББ(об"єднання співвласників багатоквартихних будинків),приватних ЖЄКів. На жаль, протягом десятиліть цьому не було приділено жодної уваги, хоч відповідна правова нормативна база є. Мова йде про ремонт дахів, водостічних труб, догляд за інженерними комунікаціями , догляд та впорядкування прилеглої території тощо. В більшості випадків це має   бути передано у приватні руки.Таким чином створюватимуться нові робочі місця і міська влада позбавляється зайвої опіки. А жильці знайдуть самі, як ефективно використати кожну копійку, яку вони витрачали до цього.

Або таке- місто обласного підпорядкування без громадського туалету. Є власник Галина Ганяк, яка свого часу взяла в оренду, а потім викупила вбиральню на умовах,що використовуватиме її за призначенням.  Більше десяти
років вбиральня не діє. Але ж можна застосувати і судовий механізм.До цього ніхто не намагався втягуватись у правову суєту, а прийдеться, якщо не буде досягнення  порозуміння,адже на кожній зустрічі з виборцями піднімалось це питання.

Помітно, що в перехідний виборчий період зміни влади дехто став на шлях порушення архітектурно-технічних норм забудови. Це спостерігається не тільки на периферії, а і в центральній історичній частині міста, як кажуть під носом у чиновників. Ми не маємо права закривати на це очі,потурати таким діям.

Перед кожними виборами ставимо собі за мету вирішити питання будівництва очисних споруд. У глобальному масштабі навряд чи вдасться це зробити у найближчі роки. Треба виходити з реальних можливостей. Що заважає фекалійні стоки  починаючи від будинку офіцерів перекачувати  на ралівські очисні споруди, які задіяні на одну чверть ,встановивши КНС перед мостом через річку Дністер,інженерно-технічно обгрунтувавши це і погодивши разом із ралівською сільською радою. До речі , як відомо,там обраний молодий ініціативний сільський головаТарас Андрейко, який також зацікавлений, аби таким чином зменшити затрати на їх обслуговування. Це ще й перший крок на шляху до об"єднання з сільською громадою. Рано чи пізно до цього прийдемо.

Організаційно ,через рішення міської і районної рад можна і треба вирішити питання об"єднання двох газет в одну. Тут наяву економія бюджетних коштів і сторінки друкованого органу не мерехтітимуть світлинами перших осіб, як бувало досі, не експлуатуватиметься,образно кажучи, релігійна тематика тощо.Місцеві журналісти стануть незалежними, коли самі зароблятимуть на себе і не ходитимуть з протягнутою рукою.Для цього їм порібно створити відповідні стартові умови.

Зараз коли почалась передплата періодики на це слід зорієнтувати колективи обидвох газет, аби не упустити момент. Вже не підкреслюємо, що на конкурсній основі  оберуть  молодого творчого редактора. Не виключено,що окремим гоноровим  пенсіонерам доведеться поступитись місцем.

Не слід забувати, що на заміну паперових носіїв інформції у щоденний побут ввійшов інтернет. Хто ним не користується-  вчорашній день. Це маленький штрих з ідеологічного фронту на чолі котрого повинна бути компетентна і авторитетна людина. Не виключено, що на громадських засадах, але не нам це  вирішувати.

Ми поверхово торкнулись дорожньої карти, що під ногами, для реалізації котрої не потрібно значних коштів, а лишень волі депутатського корпусу та його рульового- Юрія Петровича Гамара.

Оксана
P.S.Викладені вище думки не претендують на істину в останній інстанції. Вони можуть співпадати чи не співпадати з офіційною позицією нової ратушної команди.Якщо хоч частина з них буде врахована  то вважаємо, що писали їх не даремно.
Переглядів: 910 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Lola   (29.10.2015 10:49) [Материал]
СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ САМБОРА( бізнес-план),що буде складений на основі передвиборчоі програми Юрія Гамара та підтриманий ГРОМАДОЮ і депутатами.

2 Lola   (29.10.2015 10:41) [Материал]
Комплексний аудит роботи команди Копиляка.Конкурсний відбір на посади-прозорий та відкритий.Ніхто не заперечить,що посади при Копиляку активно продавались(тому посаду директора БК займає мешканець Нижньоі Яблінки).Відкрита дискусія з громадою.Питання земельних ділянок .А щодо кількості депутатів,що готові підтримати Гамара-іх більше ніж ви ,Оксано,визначили.Тому все буде гаразд,якщо працюватимуть чесно.

1 Меч   (28.10.2015 14:25) [Материал]
Шановні дописувачі - пишіть свої коментарі обґрунтовано, а не в як в тому анекдоті: - твоя донька повія - (хоча в того кому це сказали - нема
доньки).
Якщо когось звинувачуєте в чомусь то надавайте докази!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: