Головна » 2015 » Листопад » 08
Блаженніший Любомир Гузар, колишній предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, в інтерв'ю НВ пояснює, чому сучасні українські політики і олігархи-скоробагатії не можуть бути проводом для нації

- Ви дуже багато подорожували, коли жили в Римі. Що об’єднує українців у різних країнах світу?

- Ви, може, будете сміятись. Ви знаєте хто? Шевченко. В багатьох громадах, які я відвідував – Канада, Америка, Австралія – усюди було пошанування Шевченко, в багатьох містах навіть пам’ятник поставили. Навіть в Парагваї, де дуже мала кількість українців, пам’ятник громада поставила. Властиво той, хто так нас, українців, об’єднує – то був Шевченко.

- Є якісь риси національного характеру, які поєднують різних українців по землі?

Переглядів: 632 | Додав: Oksana | Дата: 08.11.2015 | Коментарі (0)

Голову Самбірської РДА обрали головою бюджетної комісії Львівської облради

Учора на першій сесії Львівської обласної ради головою її бюджетної комісії 49 голосами обрано депутата від БПП «Солідарність» Олега Домчака – голову Самбірської районної державної адміністрації.

Про це  повідомив кореспондент IA ZIK.

Учора також відбулась і перша сесія Старосамбірської районної ради. Новообрані депутати прийняли присягу та визначились, хто з них має очолити представницький орган Прикарпаття.

Цікаво, що на посаду голови районної ради претендувало два депутати: Микола Цепенда – голова РДА та Тетяна Терлецька, яка на даний час працює першим заступником голови Самбірської районної державної адміністрації.

Переглядів: 698 | Додав: Oksana | Дата: 08.11.2015 | Коментарі (4)