Головна » 2015 » Листопад » 02

Львівська облрада оновилася приблизно на 75%.

Майже чверть її депутатського складу становитимуть обранці попередніх скликань. Найбільше старих представників до найвищого представницького органу Львівщини пройшли під крилом партії влади, натомість «Самопоміч» привела в обласну раду виключно депутатів-львів’ян.

У новій облраді – найбільше представників Львова

Варто нагадати, що новий склад Львівської облради буде менший, аніж раніше, і налічуватиме 84 депутати (раніше – 116). Побіжний аналіз даних, оприлюднених Львівською обласною виборчою комісією, засвідчує: найкраще представленими у новій облраді будуть інтереси Львова – щонайменше 17 депутатів. Серед лідерів за кількістю депутатів також Самбірський район (п’ять представників), далі – Бродівський, Пустомитівський та Жидачівський райони – по чотири обранці з кожного району. Міста обласного значення Дрогобич та Червоноград матимуть по три своїх представники. Натомість мало представлені в облраді будуть Стрийський, Перемишлянський, Кам’янка-Бузький, Старосамбірський та Сокальський райони – лише по одному депутатові. Така ситуація може означати, що території, які мають найбільше представників, при розподілі бюджетних коштів намагатимуться «тягнути ковдру» на себе.

З політичної точки зору для багатьох несподіваним виявився результат виборів для ВО «Свобода», дисциплінований електорат якої додав партії балів при низькій загальній явці виборців, впевнене потрапляння у раду партії «УКРОП», а також Народного руху України, який до останнього балансував на межі.

Експерт: Виборці орієнтувалися на стереотипи

Переглядів: 894 | Додав: Oksana | Дата: 02.11.2015 | Коментарі (0)