Головна » 2015 » Листопад » 24

Наш додаток 24.11.2015р.

 Сьогодні Верховна Ради прийняла Закон "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації". Це означає , що забороняється місцевим органам самоврядування виступати в ролі засновників чи співзасновників  державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Протягом наступного року редакційним колективам пропонується добровільно позбутись цього "адміністративного ярма". Яким шляхом підуть творчі працівники міста і району покаже час. Зрозуміло, що першопрохідці завжди матимуть певні преференції. Як скористаються ними журналісти  регіону довідаємось незабаром. 

Проект Закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" (N1123) за останні два місяці вже чотири рази вносився у порядок денний Верховної Ради. Однак щоразу цей надважливий законопроект опинявся чи не останнім у списку голосування депутатів. В результаті жодного разу парламентарі не голосували за законопроект, який має поставити крапку на витрачанні бюджетних коштів на "піар" місцевої і центральної влади, встановити справедливу конкуренцію на ринку преси і дати поштовх для розвитку друкованих ЗМІ.

У розкладі засідань Верховної Ради на 24-27 листопада законопроект N1123 стоїть першим. N1 законопроект має стати й у прядку денному вже у вівторок! Інститут Медіа Права та Реанімаційний Пакет Реформ закликають включити першим у порядку денному на 24 листопада 2015 та нарешті прийняти законопроект про роздержавлення, що звільнить ЗМІ від цензури й владної залежності.

Переглядів: 694 | Додав: Oksana | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

Цього тижня Синютка оголосить конкурс на голів чотирьох РДА Львівщини

Голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про попередній відбір кандидатів на посади голів райдержадміністрацій за допомогою конкурсних комісій.

Олег Синютка. Фото: Микола Тис/ZIK
Олег Синютка. Фото: Микола Тис/ZIK

Як повідомив Синютка сьогодні на перс-конференції, до конкурсних комісій ввійдуть моральні авторитети, а також успішні люди в окремих галузях. Зокрема, за його словами, свою згоду долучитися до цього проекту вже надали представники «Європейської бізнес-асоціації», ІТ-кластеру, Українського католицького університету та ін.

Синютка також повідомив, що цього тижня буде оголошений конкурс на заміщення поcад чотирьох голів РДА – Сокальської, де зараз крісло керівника вакантне, Мостиської і Самбірської, де голови адміністрацій переходять на роботу в раду, а також Бродівської, де голова теж хоче перейти на іншу роботу.

 

Переглядів: 964 | Додав: Oksana | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (13)