Головна » 2015 » Грудень » 2 » Музика рятує! Творімо добро з любов’ю в душі і серці!
20:54
Музика рятує! Творімо добро з любов’ю в душі і серці!
123456
Днями  у залі органної та камерної музики пройшов благодійний концерт «Музика рятує». Акцію організували Наталія Буряк і Світлана Захарченко для збору коштів важкохворої Дзвенислави Василик. (Лікарі поставили діагноз В-клітинна лімфома).

 Концертна програма була надзвичайно насиченою та різноманітною: від хорового та вокального співу до гри на трубі, роялі, гітарі. Виступили: дитячий та дорослий хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці – керівник Леся Мигалик, дитячо-юнацький хор церкви Покрови святої Богородиці « Oramus» - керівник Марія Герасим’юк, тріо бандуристів «Мальви», дует трубачів, Віктор Щомак, хор «Червона Калина» - керівник Ольга Петелько, Тетяна Коваль, Надія Терпій, Світлана Захарченко, Володимир Плахотнік, колектив «Імпресія», Лілія Кобільник, дует Наталія Босаневич і Світлана Захарченко.

У їх виконанні прозвучали відомі класичні духовні твори, українські пісні, музичні композиції та авторські пісні на слова Дзвенислави Василик. Особливою радістю для самбірчан було те, що до акції долучився гурт «Пікардійська терція».

 

Виконавці виступили з щирим серцем і душевним теплом. А проникливі слова ведучої Наталії Буряк про свою колегу Дзвениславу Василик  підтримали атмосферу співчуття і взаємодопомоги. Чи то мета заходу привабила глядачів, чи то імена запрошених, але бажаючих підтримати, послухати  і подивитись  концертну програму  було  більше, ніж місць у залі. Похвально і те, що міський голова Юрій Гамар,не афішуючи своєї присутності, долучився до благодійної акції.<br><br>

 ..

Маємо розуміти, що благодійність – не обов’язок, а змога проявити чуйність, милосердя та людяність. Якщо спільними зусиллями врятуємо одне життя, то так врятується цілий світ.

 

Концерт пройшов, як кажуть на одному подиху. Збір коштів триває. Допомогти Дзвениславі можна перерахувавши їх  на рахунок карточки доньки Дзвенислави- Станько Маряні Ігорівні' № 5168757300841402.

 

Про творчий доробок нашої землячки

 

На теренах Самбірщини  Дзвенислава Василик відома своїм  творчим талантом, тонким відчуттям світу прекрасного. За менеджментом просвітянки у 2011 р. Самбір відзначив своє 770-річчя акціями: виставкою художників і фотографів («Самбір АРТ»); фестивалем українського народного мистецтва («Сила рідної землі») та концертами «Колиска часу» і «Самбірська рапсодія».Вона брала  активну участь у просвітянських вечорах,   з 2008 року по 2011 рік керувала хором «Червона калина», є упорядником книжки Богдани Фільц «Хорова музика на слова Тараса Шевченка»; організатор і ведуча двох творчих зустрічей з композитором, заслуженим діячем мистецтв України, лауреатом премії імені Миколи Лисенка, кавалером ордена Св.Великомучениці Варвари Богданою Фільц «До відважних світ належить» в Самборі і Дрогобичі в листопаді 2014 року, приурочених до 200-літнього ювілею Тараса Шевченка.

 

В м.Самборі цей вечір також відбувався  в органному залі. Вона  упорядник і видавець нотних видань, які вже побачили світ і розповсюдились серед учителів музики шкіл міста і  району. Наша землячка  поклала на ноти бойківські народні пісні, зібрані в експедиції по прикарпатському краї. До 20-річчя хору  написала Гімн «Червоної калини».

Автор більше ста поезій, які ще не опубліковані.  Є пісні на її слова. Серед них «Пустельник» музика Володимира Якимця- керівника «Пікардійської терції». Він же написав музику до її «Містичного вальсу», «Пустельник два», «Я придумаю світ», «Пречиста діва».

 

Усі ці твори звучать у виконанні «Пікардійської терції». Зокрема, «Пустельник» завоював Гран-Прі на конкурсі в Парижі.

Можемо гордитись , що на самбірській землі є така обдарована і творча натура.

Протягнути їй  руку допомоги велить наше щедре  серце.

 

Оксана Саврун, м. Самбір

Переглядів: 881 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: