Головна » 2015 » Грудень » 01

Наш коментар 1.12.2015р.

То що коїться з приватизацією(оформленням, переоформленням) земельних ділянок в нашому регіоні  годі оповісти. Які ще "пілотні проекти" думають запровадити нагорі, аби позбутись вишколених бюрократів? Якої "законодавчоі бази" бракує, щоб вдарити по руках чиновниках, які відкрито запровадили  принцип: не підмажеш- не поїдеш, які паризитують на людському терпінні, що роками позбавляють  можливість отримати відповідні документи?

До цієї теми ми намірені повернутись на прикладі конкретних фактів. Важливо, щоб правоохоронні структури в чутливій земельній сфері не продовжували займати позицію "смотрящих" з відповідними наслідками.

У рамках експерименту на території трьох районів Львівської області запровадили новий механізм приватизації землі. Відтепер у Радехівському, Самбірському  та Турківському районах оформити земельну ділянку можна за два візити до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Реалізація цього пілотного проекту дозволить скоротити термін розгляду, погодження та затвердження необхідних документів, без участі громадянина, до чотирьох місяців, а також здешевить вартість документального оформлення.

"Ми запроваджуємо пілотний проект у трьох районах Львівщини. Наші фахівці розробили механізм спрощення процедури приватизації землі для громадян. Будемо вивчати на практиці його ефективність, недоліки", - розповів Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Переглядів: 644 | Додав: Oksana | Дата: 01.12.2015 | Коментарі (9)