Головна » 2015 » Грудень » 11 » «Самопоміч» проти дешевих автомобілів з-за кордону
22:38
«Самопоміч» проти дешевих автомобілів з-за кордону
123456

Наш коментар 10.12 2015р.

Наш народний  депутат по 120 в.о., голова комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ярослав Дубневич повідомляв, що підготував проект Закону про спрощену процедуру реєстрації на митниці легкових автомобілів із закордонними номерами, зокрема збільшення терміну  користування транзитних автомашин в Україні. Але...Казав пан - кожух дам, та слово його тепле!

Активісти «Західноукраїнської асоціації власників транзитних авто»(«ЗАВТРА») намагалися полегшити життя тисячам українців, чиє авто зареєстроване за кордоном, проте депутати «Самопомочі» проігнорували законопроект, через що він не дійшов до Верховної Ради. Про це 9 грудня на прес-конференції заявили активісти ГО «ЗАВТРА».

Проблема перетину кордону для власників транзитного авто постала вже давно. Але чому, попри незручності, українці реєструють свої автомобілі за кордоном, а не в Україні? За словами співкоординатора ГО «ЗАВТРА» у Львівській області Станіслава Бучацького, така ситуація виникла через дороге розмитнення та акцизний збір.

«Україна – друга у світі за віком і вартістю автомобіля. Середній вік автівок в Україні складає 21,5 років, в той час як у Польщі цей показник десь на рівні 15 років. Попри це, ціна на автомобіль в Україні значно вища, аніж у Польщі. За дві тисячі доларів за кордоном можна купити вживану іномарку у хорошому стані, в той час як в Україні ціна такого авто десь шість тисяч. Саме через цю колосальну різницю багато водіїв сплачують кошти за страховку і техогляд у бюджет інших країн, а також їздять на кордон раз у п’ять днів», – зазначив він.

Як розповів Голова ГО «ЗАВТРА» Павло Білецький, активісти за допомогою юристів розробили законопроект, який не лише покращив би життя багатьох водіїв, а й поповнив би державний бюджет, але документ не дійшов до Верховної Ради.

«Ми намагалися через депутатів «Самопомочі» дати на голосування законопроект, який передбачає користування транзитним авто рік часу за певну плату у державний бюджет. Депутати «Самопомочі» сказали, що їм сподобався законопроект, проте на цьому все й скінчилося. Це й не дивно, адже у митному комітеті є президент ВАТ «Українська автомобільна корпорація» Таріел Васадзе. Йому вкрай невигідно, щоб український ринок заповнили дешеві та якісні автомобілі. Попри обіцянки, депутати «Самопомочі» не зробили нічого, аби покращити життя багатьом водіям», – запевнив П.Білецький.

Через потребу перетинати кордон у пунктах пропуску створюються черги, і, як переконані деякі водії, ці черги створені штучно, аби вимагати хабар «для швидшого перетину кордону».

Власники автомобілів готові сплачувати кошти у бюджет України ,а не годувати інші держави, проте наразі депутатський корпус ігнорує потреби українських водіїв.

Львівський портал

Переглядів: 610 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 МИХАЙЛО ОСЮРАК   (26.01.2016 13:31) [Материал]
САМОПОМІЧ -САМ СОБІ ДОПОМАГАЙ.

Ім`я *:
Email *:
Код *: