Головна » 2015 » Березень » 28

Спеціальні банери із закликами не нести на могили пластикові вінки та квіти встановлюють на входах до кладовищ з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології. До Великодня 2015 р. зробили і планують встановити 1500 таких щитів. Уже декілька сотень банерів встановлені. Гасла на них повідомляють про шкоду від пластикових виробів і про альтернативу - живі квіти.

«Цією темою ми активно почали займатися два роки тому, і це довгострокова акція. Мали місце звернення нашого Бюро, звернення єпархіальних владик, – розповів кореспонденту РІСУ керівник Бюро УГКЦ з питань екології, доктор богословських наук Володимир Шеремета. – Пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки, також це традиція, яка поширилася у радянські часи і в Європі подібного немає. Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. Левова частка пластикових квітів не потрапляє на сміттєві полігони. Натомість їх палять, виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини. Зрештою, на кладовищі та «кричуща» пластикова квітка аж ніяк не відповідає атмосфері...»

У Бюро з питань екології добре знають про розмови, що, мовляв, екологічна ініціатива «позбавляє шматка хліба підприємців».

Переглядів: 526 | Додав: Oksana | Дата: 28.03.2015 | Коментарі (2)