Головна » 2016 » Січень » 8 » Самбірський філіал благодійного Фонду «Відродження» американського філантропа Джорджа Сороса: ілюзія чи реальність?
09:42
Самбірський філіал благодійного Фонду «Відродження» американського філантропа Джорджа Сороса: ілюзія чи реальність?
123456

Вибори завершились треба впрягатись у плуг. Звалити всі міські проблеми виключно на владу, надіятись на місцевий  бюджет було б не правильно. Генератором нових ідей виступив міський депутат-меценат  Ярослав Кузьмяк його підтримав   бізнесмен  Тарас Куцелаба та інші комерсанти-підприємці.Так спільно народилась думка про створення благодійного фонду соціально-культурного розвитку рідного міста.

 До нього мають намір залучити всіх бажаючих незалежно від статків.

Перший проект міркують реалізувати вже до різдвяних свят. На практиці це має бути матеріалізовано шляхом відкриття передсвяткової ярмарки на площі , щось на зразок львівського на проспекті «Свободи» біля Оперного театру . Для цього вже  замовлено кілька десятків  сучаснооздоблених торгових яток-шопок.

 Формується  керівний орган фонду, який нарекли "Відродження".Відпрацьовуються відповідні установчі документи.Сподіваємо, що вони знайдуть схвалення  у місцевому органі самоврядування.

 Підкреслимо, що  благодійність в цілому світі заохочується державою, не обкладається податком. Згодом цей  Фонд  стане матеріальним джерелом по організації культурно-масових, спортивних  заходів,  перетвориться  у благодійну  ділову структуру і виконуватиме  також господарські функції з впорядкування міста в якому живемо, де ростуть наші діти, батьки, де проводимо робочий час і хвилини дозвілля.

 Є в цьому і морально-патріотичний аспект. Не секрет, що за час незалежності твердо стали на ноги чимала кількість наших земляків , які володіють відповідними ресурсами, їздять на престижних іномарках. Окремі з них ,в той чи інший спосіб, зуміли приватизувати колишню державну нерухомість, земельні ділянки тощо.Успішно ведуть комерційні справи. Сам ,як кажуть Бог велів їм долучитись до цієї корисної і потрібної роботи.  Звичайно, на примус не надіються , а на джентельменську світоглядну позицію, яку ,без сумніву, оцінять мешканці краю.

 Самоорганізуватись можна за прикладом релігійних громад, образно кажучи з шапкою по колу, завдяки  яким  місто перетворилось у справжній духовно-молитовний  центр. То чому б на нинішньому етапі не взяти крен на будівництво відкритих спортивних майданчиків європейського типу, тенісних кортів, тренажних залів, в переспективі критого плавального басейну тощо . Адже саме цього ,як повітря бракує підростаючому поколінню, такі об”єкти згодом стануть  справжнім оздоровчо-профілактичним центром  для людей різного віку і статі.

 Один лишень маленький штрих. Маємо поруч річку Дністер.Літню пору року проводимо на  ній  відпочинок , даруйте на слові,як дикарі- жодного впорядкованого місця для  малечі, дорослих не має.Із залученням  можливостей фонду  цю справу можна вирішили громадою без скромних бюджетних можливостей.

 Ідей в цьому плані багато, головне що зявились  сподвижники і  ініціатори  цього загальноміського руху. Не без жартів , місто може  стати філіалом чи продовжувачем  благодійного  міжнародного фонду Відродженнння " зразка американського філантропа  Джорджа Сороса. місцевого рівня. Добре було б, щоб перший крок  у цю справу внесли самбірські    ”зелені мільйонери”, яких  не слід шукати в багатих країнах Заходу,за океаном ,а тут під носом, що живуть посеред нас, дихають на повні груди нашим повітрям, які в душі і помислах переймаються  проблемами розвитку  території звідки почалось їх босоноге дитинство.

У наведений вище спосіб вони можуть самореалізуватись і ввійти в історію краю,стануть його гордістю перед майбутніми поколіннями. 

Отже:від ілюзій до практики.

P.S. Запрошуємо переглядачів сайту до розмови на підняту тему. У свою чергу зголошуємось на інформаційне безкоштовне супроводження діяльності цієї громадської ініціативи. Від себе додамо, що добре було б,щоб кожен учасник благодійної акції автоматично ставав членом ради Фонду.Таким чином забезпечується прозоре і цільове використання кожної копійки.

 

 

Переглядів: 1442 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 151 2 »
15 МИХАЙЛО ОСЮРАК   (17.01.2016 14:55) [Материал]
1.СЛІД СТВОРИТИ САЙТ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ- ВІРТУАЛЬНИЙ ОФІС ФОНДУ .

14 ОСЮРАК МИХАЙЛО   (16.01.2016 14:06) [Материал]
ПРИ ПРАВИЛЬНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ І ДІЄВОМУ КОНТРОЛЮ ЗА КОШТАМИ ВСЕ МОЖЛИВО. ПОТРІБНО ЩОБ КОЖЕН ПОЖЕРТВУВАЧ КОШТІВ БАЧИВ НАКОПИЧЕННЯ ГРОШЕЙ НА РАХУНКУ ФОНДУ. МІГ БИ УПРАВЛЯТИ КОШТАМИ. КОШТИ ПОВИННІ БУТИ БЕЗГОТІВКОВІ. СЛІД ЗАБЕЗПЕЧИТИ ПІДПИС ПЛАТІЖОК ПЕРЕРАХУВАННЯ ПРИ УЧАСТІ ФУНДАТОРІВ . СЛІД СТВОРИТИ БАНК ІДЕЙ РОЗВИТКУ САМБОРА І РОБИТИ МОНІТОРИНГ ІДЕЙ. ВІДБИРАТИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ІДЕЇ НАЙБІЛЬШ РЕЙТИНГОВІ. ВСЕ ЦЕ СЛІД РОБИТИ ВІДКРИТО ПРИ ДОПОМОЗІ ІНТЕРНЕТУ.

0  
13 михайло   (08.12.2015 15:27) [Материал]
Павлючик Михайло Павловичу .телефон 0676734337

12 Тупий Іван   (08.12.2015 15:08) [Материал]
Напишіть кому нести гроші до фонду.

11 Казік   (06.12.2015 17:23) [Материал]
Фонд може служити громадською структурою не залежною від влади.До того памятники будували а гроші люцькі до кишені пхали. Хто скільки здав хто скільки вкрав ніхто не знав.Тепер то всьо урветься.Патрійоти будуть на голові волося скубати, а фундатори не будуться чубити?

10 оксана   (06.12.2015 14:12) [Материал]
Оксано .слідкуете за сайтом це справа добра .Але це дописувач коментарів також Оксана .

0  
9 Oksana   (06.12.2015 14:03) [Материал]
Не ототожнюйте Оксану адмінсайту із тою від імені якої ведете розмову. Не будьте Юдами.

8 оксана   (06.12.2015 11:27) [Материал]
Дуже приемно що в м Самборі е такі люди що хочуть працювати і заінтересовані в такій акціі .Хвала і шана таким людям як Куцулаба і Кузьмяк . Але хотілося щоб і на теренах Ралівськоі громади створили таку акцію .Почитавши всі кометарі хотіли би побачити і почути щоб саме перше були вкладниками в цю акцію Тоді ми побачимо що вони дійсно хочуть спільно будувати неньку Украіну .Нетільки вміти красти в наших батьків,але і навчитися вкладати в наше майбутне в наших дітей .

7 Галя   (06.12.2015 11:15) [Материал]
якщо йде мова про Ралівку можна доповнити ,що дійсно в час війни люди збагачуються .Такі як Кардаш Андрій незнае де себе метнути був в самообороні підзаробив трішки .хотів пристосуватися до "Волі" ,а там характеристика його відома прогнали .Тепер зареестрував фірму громадського діяча де тоже хоче щось мати .Краще возив би мотлох з німців і некрутив людям голову .

6 рома   (06.12.2015 11:06) [Материал]
Правильно дописуете ,колись не хто хотів і збирав кошти а були до цього вибрані особи . .Згадайте 2004 рік як Михасьо Павлючик був гарним організаторам збору коштів на Помаранчеву революцію ,понабивав карманів і втік з одніеі партіі в другу .Таких люде треба опасатися .ініціатива варта ,але достойних і справедливих людей треба долучати до такоі організаціі .Напевно була би сама краща пропозиція щоб такою акціею займалися монахи або монахині .

1-10 11-15
Ім`я *:
Email *:
Код *: