Головна » 2016 » Лютий » 15 » Вшанування воїнів афганців. Ціна чужої війни.
20:03
Вшанування воїнів афганців. Ціна чужої війни.
123456

Розпочався захід  з покладання квітів  до пам"ятника  воїнам, що полягли на афганській землі. Наступила хвилина мовчання.о.Брийовський – відправив поминальну панахиду.Ведучий до слова запрошував виступаючих. Так чи інакше кожен з них повертав присутніх до сумної статистики.

Через війну з України пройшло 160тис.осіб. З них не повернулось до своїх домівок -3360. Загинуло -3280, пропало безвісти-80. Самбірська земля прийняла на вічний спокій 12 кращих синів.Було поранено біля 8тис. осіб. Стали інвалідами -3560воїнів. 

Ці сумні цифри і факти наводили також виступаючі:Андрій Севастянов – голова спілки  воїнів- інтернаціоналістів,Микола Бабчук – голова Старосамбірської асоціації афганців

Юрій Гамар – міський голова Самбора  привітав присутніх з афганською річницею і висловився за сприяння у вирішенні соціальних питань колишніх вояків -самбірчан та членам їх сімей, також вручив відзнаки.  Від імені  Самбірської райдержадміністрації Леся Ленартович- також вручила грамоти  учасникам бойових дій.

Ігор Несторак висловив співчуття  родинам полеглих та потерпілих в афганській бойні   від імені народного депутата Андрія  Лопушанського. Змістовними і хвилюючим були виступи Андрія Кульчицького – голови міськрайонної асоціації чорнобильців та учасника бойових дій, старшого прапорщика Володимира Сороки. Батько загиблого сина батальйону Айдар у боротьбі проти російських агресорів Володимир Юричко – побажав мирного неба і спокою на нашій землі.




..

Захід закінчився виконанням духовного Гімну України- Боже Великий Єдиний!

Світлини і текст Оксани Лось
Переглядів: 549 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: