Головна » 2016 » Лютий » 21 » Ціна на російську нафту падає, а активи самбірської громадської вбиральні ростуть . Чому "сідають батерейки"? ...
17:44
Ціна на російську нафту падає, а активи самбірської громадської вбиральні ростуть . Чому "сідають батерейки"? ...
123456


Про причини низької ціни на нафту все зрозуміло: зовнішня політика Кремля в тому числі і по відношенню до нашої держави. Як би ми не зловтішались, але вартість "чорного золота", так чи інакше рекошетом б"є і по економіці України. Хоч Північний сусід вже поволі перестає бути стратегічним експортно-імпортним партнером, але доля надходжень валюти у торгівлі з росіянами ще значна.

 Якийсь парадокс скаже дотошний переглядач. Як  можна робити паралель між грішним і праведним. "Чорне золото" і справити нужду у потрібну хвилю,  та ще й , як дуже хочеться. Не будемо тішитись про проблеми Північного сусіда, бо ж відомо: поки тлустий схудне, тощий може   здохнути.

Ця полеміка не на жарт розгорілась на наших очах. Доходило до того,що дискусія у будь-яку мить могла перерости у рукопашню. Тому для розрядки вирішили підтримати  " горячу" тему про міський туалет.


Мимоволі напруга впала, емоції вщухли. Нагадаємо:міський туалет- останній капбуд, що залишили по собі в Самборі комуняки. Вже чверть віку не можуть з ним дати ради домкрати-демократи. Точніше ,крапку поставили майже  п"ятнадцять років тому, коли вбиральню через "нерентабельність"  віддали в орендне користування, а потім- продали.Між тим в угоді прописали цільове використання.

Надіялись, нема об"єкту-  нема проблем.  Новий власник  спромігся поставити замок на брамці.  Інші понесені затрати на викуп комплексу  вважає, як збереження  у Швейцарському  банку.Активи ростуть.

Громаді міста від цього ні холодно- ні жарко.Терпемо.  А що сказати численним гостям, особливо відпочиваючим ,котрі щосуботи навідаються до нас з Трускавця, аби послухати органну музику,оглянути старовинну забудову тощо? Тим більше, що позиціонуємо Самбір, як привабливий історико-культурний туристичний центр.

Формально новий власник  прав.Один із членів міського уряду пробував і нас в цьому переконати.
- Він не має коштів, аби продовжувати туалетний бізнес. Далі розмовляти на цю тему відмовляється, - уже чиновницьким тоном відповів. Навздогін додав:- ставимо крапку в цій дискусії.

 Але панове, новий уряднику, чи не зарано "сідають батерейки".Одна справа перед виборами обіцяти, інша, коли  стикаємось з реальною дійсністю. Чому б, наприклад, не донести до мешканців дату угоди, прізвище покупця, ціну, яку він заплатив , імена чиновників, хто візував угоду з архітектурних працівників, юристів, відповідної комісії міськради, хто з міських голів  ставив остаточний підпис оренди, а потім продажу і т.д.і т.п. Для наочності  обнародувати ці та інші дані в  друкованих і електронних ЗМІ, на окремій вітрині біля туалетів.А чому б не використати такий дієвий захід для котрогось з вищеупом"янутих чиновників  чи власника,як смітникову люстрацію. Необхідні контейнери  є поруч. Не виключено, що і нині дехто з юристів, які серед самбірчан мають позивний  "стаканович", і далі при справах.

Не поможе- розпочинати судову тяжбу.Інакше в  дрімотному стані прогайнуємо ще 15-ть років.Взявся за гуж- не кажи, що не дуж! Зрозуміло, що "на халяву" ніхто нерухомість не віддасть. Власнику треба буде компенсувати затрати, не забуваючи і про  колодку.Жарти, жартами, а діяти треба.Одне слово: під лежачий камінь- вода не тече.

Що заважає іти цим шляхом? Які тут затрати потрібні? Одна справа радити міському голові, як і що потрібно розв"язувати, інша - реально підставляти плече. без зайвої метушні і галасу, крок за кроком вирішувати проблеми, а не заганяти їх в глухий кут. Іншими словами ,не перейматись ціною на путінську нафту...Огляньмось навколо себе і вчасно "перезарядимо батерейки".

Благо маємо незалежно-залежно приватну газету, газету з відомим львівським брендом і наш сайт "Самбір-майдан" може підкючитись до розслідування цієї теми. До речі, ми послідовно піднімаємо це болюче  питання: http://sambirmajdan.at.ua/news/2012-03-25-139-Тендер ...на туалет і "Мито" за послуги(25.03.12р.),http://sambirmajdan.at.ua/news/2015-05-12-979- Спадщина  комуняк...(12.05.15р.)

Повторимо: представляємо Самбір, як історико- культурний і туристичний  центр.Міщани і гості з оцінкою вже визначились: у нашого міста обличчя неохайне, депресивне, совкове, а іноді ще й, пардон, смердюче. До цього долучилась не одна команда, м"яко кажучи,  ратушних демагогів-демократів, ура-патрійотів ,а якщо точніше- злодіїв у Законі за останню чверть віку. На жаль, не без впливу журналістської дрібноти. Вся ця братія   і далі шукає "меду" в тому місця , звідки тхне смородом .

Останній штрих- тема іншої розмови.

Антон Рогач, член Національної Спілки журналістів України.







Переглядів: 884 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 МИХАЙЛО ОСЮРАК   (17.02.2016 10:22) [Материал]
ЦЕ БУЛО ДАВНО. НА ОДНІЙ ВУЛИЦІ НЕ БУЛО СМІТЄВИХ БАКІВ.ДЕПУТАТ НЕ ЗВЕРТАВ НА ЦЕ УВАГИ. І НАРОД ПОНІС ЙОМУ СМІТЯ НА ПДВІРЯ. І ЩО ВИ ДУМАЄТЕ?- СМІТЄВИЙ БАК ЗЯВИВСЯ. ТОЖ ВИВІСІТЬ НА МІСЦІ НЕДІЮЧОГО ТУАЛЕТУ БАНЕР . А НА НЬОМУ ФОТОГРАФІЮ І ПРІЗВЩЕ ВЛАСНИКА ЦЬОГО ТУАЛЕТУ. І НАРОД ЗРОБИТЬ З НИМ ПОРЯДОК.

3 Гембусь   (12.02.2016 09:22) [Материал]
Тралі-валі далі не піде. Заставляйте "Стакановичів" робити конкретні справи.

2 МИХАЙЛО ОСЮРАК   (12.02.2016 06:20) [Материал]
Як Ви ставитесь до об'єднання Самбора і Самбірського р-ну в одну адмін.-територіальну одиницю.ЦЮ ТЕМУ СЛІД ВИВЕСТИ НА ОБГОВОРЕННЯ.ЩОБ ГОЛОСУВАТИ- ТРЕБА ОБГОВОРИТИ. А ПЛЮСИ ДЛЯ ГРОМАД МІСТА І РАЙОНУ БАГАТО. РАЗОМ В НАС БІЛЬШЕ ШАНСІВ ПЕРЕМОГТИ І ВИВЕСТИ З ПРІРВИ РАЙОН ІЗ САМБОРОМ. ФАЙНИЙ ГАЗДА НІКОЛИ НЕ БУДЕ ГОДУВАТИ ТРИ КОРОВИ , ЯКІ НЕ ДАЮТЬ МОЛОКА. А ЧОМУ МИ - ГРОМАДА САМБОРА І РАЙОНУ ОТРИМУЄМО НА СВОЇХ ПЛЕЧАХ ТРИ ВЛАДИ : РАЙОННУ РАДУ , МІСЬКУ РАДУ І РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЮ. ТАКУ КІЛЬКІСТЬ ЧИНОВНИКІВ ТЯЖКО ПРОГОДУВАТИ. ЩО РОБЛЯТЬ ЦІ ЧИНОВНИКИ , ЩОБ НАМ ДОПОМОГТИ. ЗА ЦЮ МОКОЛАТУРУ ПАПЕРУ , ЩО ПЕРЕВОДЯТЬ ПО КАБІНЕТАХ МОЖНА ОТРИМАТИ НЕПОГАНУ КОПІЙКУ.Я ВЖЕ ДАВНО ПРОПОНУЮ , ЩО ЗАРПЛАТУ ЧИНОВНИКУ СЛІД НАРАХОВУВАТИ ПРОЦЕНТНО ДО ДОХОДУ САМБОРА І РАЙОНУ. ТОДІ В НАС І ЕКОНОМІКА ЗАПРАЦЮЄ .

1 МИХАЙЛО ОСЮРАК   (10.02.2016 06:57) [Материал]
ЯК ВИРІШИТИ ? - ЗАКРИТИ ТУАЛЕТИ В РАТУШІ І В РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ.

Ім`я *:
Email *:
Код *: