Головна » 2016 » Березень » 1 » У Самборі волейбольним турніром вшанували пам’ять загиблого в зоні АТО краянина
21:38
У Самборі волейбольним турніром вшанували пам’ять загиблого в зоні АТО краянина
123456
У Самборі волейбольним турніром вшанували пам’ять загиблого в зоні АТО краянина

У спортзалі Самбірського технікуму економіки та інформатики відбувся волейбольний турнір «Меморіал Володимира Юричка», який два роки тому загинув на Сході в бою з проросійськими найманцями.

Шість команд – любителів гри з м’ячем над сіткою взяли участь у цьому змаганні. Одна з них жіноча з Києва, яку очолювала Олена Сидоренко. Саме ці дівчата тренувались і часто виступали разом з Володимиром Юричком, коли він вчився у столичному медичному університеті імені О. Богомольця.

За міську чоловічу ветеранську волейбольну команду «50+1» виступав батько героя АТО Володимир Юричко – лікар за фахом.

Відкриття волейбольного турніру було надзвичайно урочистим – мати загиблого під мелодію Державного гімну підняла синьо-жовтий прапор змагання. Спогадами про Володимира Юричка, який окрім усього, надзвичайно любив спорт, зокрема, волейбол, поділились рідні воїна добровольчого батальйону «Айдар», знайомі.

За словами батька Володимира Юричка, його син, на жаль, започаткував чорний список краян, які не повернулись до рідної домівки з українсько-російської війни. Загиблі з почестями поховані на самбірському кладовищі, де на їх честь споруджено Меморіал слави.

Не обійшлось на турнірі без відомої пісні часів Євромайдану «Плине кача» як нагадування того, що Володимир Юричко був активним учасником Революції Гідності. Адже під час акцій спротиву злочинному режимові Януковича він зазнав поранення, але не відмовився від патріотичного почуття – по-синівськи щиро прислужитись Україні в лиху годину. Тому невдовзі він одним з перших у складі добровольчого батальйону «Айдар» поїхав на Схід боронити територію незалежної України, на яку зазіхнув історичний агресор Росія.

У напруженій спортивні  боротьбі нелегку перемогу здобула жіноча команда з Києва Олени Сидоренко. Рідні Володимира Юричка – мати, батько вручили їй іменний кубок, а також золоті медалі.

Медалями – срібними та бронзовими нагороджені команди волейболістів за зайняте друге і третє місця. Найращих гравців відзначено грамотами.

Нагадаємо, що це другий волейбольний турнір «Меморіал Володимира Юричка». Перший відбувся в Києві в спортзалі національного медичного університету імені О. Богомольця, в якому на третьому курсі навчався майбутній активний учасник Революції гідності та доброволець – захисник незалежності України

Третій волейбольний турнір «Меморіал Володимира Юричка», наголошувалось на закритті, заплановано провести наступного року в містечку Хирів сусіднього Старосамбірського району.

Джерело:ЗІК
Переглядів: 492 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: