Головна » 2016 » Березень » 14 » Самбірська райрада зміцнює зв’язки з польською гміною Ясло
12:06
Самбірська райрада зміцнює зв’язки з польською гміною Ясло
123456
Наш коментар 15 березня  2016р.А місто Самбір з Костшином Республіки Польщі? Як і чому місцевий "дзвонар- писака " намагався  стали на цьому шляху  перешкодою. Читайте http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-01-02-1821.

"Прес-секретар" нарешті прозрів,тепер чирикає з обласного амвону.


Голова Самбірської районної ради Львівської області Віталій Кімак зустрівся з керівництвом гміни Ясло Підкарпатського воєводства Республіки Польща – заступником війта Генриком Мотковічем, секретарем ради гміни Малгожатою Дубель і експертом з питань пошуку зовнішніх інвестицій і контролю Юзефом Любасем

Про це сьогодні, 14 березня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Під час зустрічі обговорили питання подальшої активізації співпраці між Самбірщиною та гміною Ясло. Йшлося, зокрема, про наміри та визначення проблематики для підготовки спільних проектів транскордонної співпраці в рамках чергового набору проектів програми Європейської комісії «Польща-Білорусь-Україна», який розпочнеться у травні цього року.


Поза увагою не залишились інші актуальні питання: продовження співпраці у сфері культури, туризму та молодіжного обміну. Водночас, голова райради Віталій Кімак наголосив на важливості для новостворених громад Самбірщини вивчення польського досвіду в децентралізації та реформі місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що із Самбірщиною партнерство гміни Ясло триває понад 15 років. За цей час було реалізовано декілька спільних проектів, завдяки яким учні мали можливість брати участь у міжнародних конкурсах, спортивних змаганнях, представляти українські культурні традиції у Польщі.

Останній спільний проект з розвитку туризму реалізовувався у місті Самборі у 2013-2014 роках. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/03/14/sambirska_rayrada_zmitsnyuie_zvyazky_z_polskoyu_gminoyu_yaslo_680678

Джерело:ЗІК
Переглядів: 513 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: