Головна » 2016 » Березень » 31

Отже, які регіональні першоквітневі новини?

1.Стало відомо, що центральний офіс будівельної компанії  "Kaiser" змінив  своє місце постійної  дислокації зі Львова на Самбір.      На посаду  Головного менеджера рекомендовано  іноземця, аби  підтримати  традицію столичних урядників.        Вирішується            питання надання йому українського громадянства, що           передбачено Статутом.  Після об"єднання  "Kaiser"  із  турецькою фірмою  "Онур" -  це  найбільша                корпорація  в Україні                                                                 

2.Відкриття плавального басейну з участю Генерального директора і спонсора (прізвище закодовано).  Серед почесних гостей міські        голови: Зорян Попадюк, Михайло Кіт, Тарас Тершовчин,  Роман Чаплик(в статусі секретаря ради), Тарас Копиляк, Юрій                  Гамар. Кожен з них, як міг наближав цю знакову подію в житті Самбірщини.    З метою дотримання техніки безпеки гостям не дозволено  купатись ,так як невідомо чи всі володіють навиками тримання на воді.                                                               

3.Урочиста церемонія  в  м. Новий Калинів у зв"язку з відкриттям аеропорту і авіасполучення Київ-Львів-Н.Калинів.  Присвячується виконанню програми одного з претендентів на посаду Самбірського міського голови(прізвище інкогніто, прилітає чартерним рейсом на Боїнг- 747). Як виняток із світової авіаційної практики на даному маршруті пасажири забезпечені парашутами і підгузниками, з врахуванням специфіки клієнтури даного напрямку 

 

Янукович ,звісно, не приїде на фестини. Він тепер у путінському загашнику,облизує пальчики від російської ікри. На Україні його чекає бойківська "комора" з сухим пайком на додачу.

Чета Максим Галкін та Алла Пугачова не значаться серед підписантів "одобрямсу" кримської та донецької  окупації, вони можуть розраховувати на гостинність горян. Тож про їх програму перебування  в карпатській стихії детальніше і в глобальному вимірі.

 

У ці передвеликодні дні християнський люд переймається приємними клопотами. Господарі і господині наввипередки приводять до шмиги свої світлиці,білять дерева, тротуарні поребрики, газдині, як завше, у турботах з приготуванням їства. Найбільш беручкі бойкині вже підготовили пічний реманент: коцюби, лопати, рогачі, дечка , адже попереду відповідальне завдання - випікання пасок, тістечок , завиванців тощо. Хлоп’ята готують до поливального понеділка водяні помпки, змовляються, хто першим після Великодньої відправи у церкві, спроможеться відібрати у дівчат писанку, що являється символом молодечої спритності і натяком до залицяння.

А тут ще у цій весняній святковій суєті з'явився новий звичай —перше квітня. Пригадую, як того дня сусідка Настуня о шостій ранку сполошила всю вулицю.

—Йой! Марисю, борзо відкривай, бо на твоїй хаті чудо появилолось, —сплескуючи руками приповідала з порогу. Почувши голос куми і Іван зіскочив з бамбетля, в одних кальсонах , немов обпечений.

—Он буськи прилетіли і на комині сидять аж двоє,—тикаючи пальцем до гори наголошувала. Такій новині пані Марія з Іваном не могли не радіти бо знають давну прикмету, що ці птахи віщують добро на обійстю

Переглядів: 620 | Додав: Oksana | Дата: 31.03.2016 | Коментарі (0)