Головна » 2016 » Квітень » 5 » ФК "Самбір" стартує 10 квітня у рідних стінах
08:43
ФК "Самбір" стартує 10 квітня у рідних стінах
123456
Наш коментар. Задум Ярослава Кузьмяка запросити окремих представників Східного регіону захищати спортивну честь міста над Дністром носить і політико-виховний відтінок.Адже йдеться про нащадків з колиски колишнього Генсека ЦК КПРС Леоніда Брежнева.Тепер інша аналогія. Як би ми тут в Галичині шаблями не розмахували, але чи не головну роль у зупиненні путінської навали на Донецький регіон  відіграла позиція тодішнього голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського ,його однодумців при всіх "за" і "проти" у ставленні до них нині.
Ідея перейменування міста Дніпродзержинська на Дніпробандерівськ  витає.

Здається,торги хто буде утримувати головний футбольний клуб Самбірщини закінчуються. Попередня влада не схильна взяти цю ношу на себе.А шкода.Шанси повернутися до ратушного престолу зводяться до нуля. Зрозуміло легше було, коли фінансування спортовців йшло централізовано- з міського бюджету. Тепер треба шукати меценатів. Пішли протореним шляхом, коли командою опікувався Ярослав Кузьмяк. Однак "реанімувати" колишню славу самотужки  надто складно і накладно. Та чи була в тому,  така потреба? Але це справа паньська.Погодився , точніше впрягли фінансово у цей процес, Степан Мандюк- директор ТзОВ "Самбірська ГРОД".

Як стало відомо, що  за участь у чемпіонаті Львівщини серед сильніших команд з їх кишені на рахунок обласної федерації футболу здійснено перший транш в розмірі 10тис.грн. На суму  рівно у десять раз більше-100тис.грн. закуплено спортивного інвентаря. Для підсилення боєздатності клубу запрошено кілька іногородніх спортсменів. Їх забезпечено харчуванням, житлом.
Перші тренування пройшли під керівництвом колишнього тренера дніпродзержинської ( є наміри місто перейменувати у Дніпробандерівськ)сталі Володимира Мазяра.

Можна лишень здогадуватись  в яку копійку обійдеться формування футбольного клубу фактично з нуля. Є надія, що до матеріальної підтримки підключаться і інші самбірські підприємці. Ставлення до наймасового виду спорту, яким є футбол - своєрідний еталон розвитку фізичної культури і спорту ,оцінка  інтелектуального рівня мешканців краю.

Хотілось би також зауважити на посилення виховної роботи в самбірській спортшколі, яка має стати кузнею плекання спортивних талантів. як було колись. Тому стимулювання праці місцевих тренерів в сто крат є ефективнішим ніж розрахунок на так званих варягів з іменами, чи без них.

Паралельно міський голова п.Гамар, разом з С.Мандюком, Я.Кузьмяком , депутатами не полишають надію з реконструкції  головної спортивної арени. Хоч, як завжди, є чимало скептиків, мовляв замахнулись спонсори на ласі шматки землі під будівничтво багатоквартирних будинків. Не секрет, що згодом постане питання будівництво плавального басейну...

Головне , на наш погляд, не збити ініціативу добрих намірів через заздрість, упередженівсть, поширення різного роду пліток.
Переглядів: 638 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: