Головна » 2016 » Квітень » 17 » Як через бюрократичні тендери- лікарська установа може "попливти"
16:25
Як через бюрократичні тендери- лікарська установа може "попливти"
123456


В другому матчі чемпіонату області серед команд Прем"єр-ліги наша команда у Новояворівську поступилась місцевим спортсменам з рахунком 0:1. Юнацький склад також програв-0:3.

З появою  на Самбірщині турецької компанії "Онуроживає життя в  регіоні. Заміна  шляхового полотна на частині  автомагістралі Львів-Ужгород на більш якісне покриття- загальнодержавна програма. Разом з тим міська влада намагається використати цей фактор для покращення стану доріг у Самборі.

 

Власники автомашин це відчули, адже прокладено перший шар за європейськими технологіями на правому боці вулиці Шевченка в старосамбірському напрямку. Щоб забезпечити тривалу експлуатацію цього відрізку  в межах міста  потрібно  встановити бардюри, які з лівої сторони практично відсутні. Тому депутати проголосували за фінансування  цих витрат з місцевого бюджету.

 

Днями з ініціативи депутата Ярослава Кузьмяка та  директора ТзОВ  ”Самбірська ГРОД” Степана Мандюка на  вулиці Промисловій  вистелено холодний асфальт, не без участі турецької компанії.

 

 Одночасно їм вдалось залучити кошти  підприємців Андрія Мандзяка( 8тис.грн.), Ярослава Фігури(8тис.грн), Марії Платко(4,5 тис.грн.-хлібозавод). Прикро, що підприємець, який займається наданням ритуальних послуг (офіс біля цвинтаря навпроти вул. Промислової)  не дав жодної копійки на ліхтарі, які освічують його ж територію. Та все ж спільними зусиллями ентузіастів встановили додатково 9 електроопор , провели електрокабельне живлення на відтинку 1200м.,змонтувати біля тридцяти ліхтарів. Перед цим   здійснено профілювання обочин, очистку дерев. Загалом на ці та інші роботи використано  чималу суму кооперованих громадських коштів, більшу частину з яких взяли на свої витрати Я.Кузьмяк та С.Мандюк.

 

Приємно, що вул.Промислова  тепер стає своєрідною візиткою міста над Дністром. До цього  протягом двадцяти років ,  нехтували  приведення до люцького вигляду  відрізку об”їздної дороги. Ніхто не скриває, що все це робиться , аби привабити європейського інвестора на наші терени.( на світлині - фрагмент вул.Промислової).

Дещо на іншу тему.Відомо, що попередні господарі  комунального підприємства  «Обєднане» розірвали угоду оренди  техніки,  пророкуючи завалом Самбора сміттям. Але промахнулись. Ці ж підприємці  Ярослав Кузьмяк  і  Степан Мандюк  інвестували кошти для придбання двох одиниць цієї сучасної європейської техніки ( див. світлину) для потреб міста.

 

Відомо також, що додатковим  клопотом ,стало для них спонсорування утримання місцевого ФК «Самбір». Передбачалось, що уже цієї весни  без зайвих зволікань  ТзОВ "Самбірська  ГРОД" приступить до реконструкції спортарени, що пропонувалось  в угоді про наміри, яку загальмували із-за заздрості  до «кращих часів». Тим часом, як ми вже писали, довелось  потратити не одну копійку  , аби більш-менш навести  марафет  на трибунах,у  роздягальнях тощо  до нового сезону (на світлині - підготовка футбольного поля, яке було у вкрай занедбаному стані).Сам газон  підсіяно швидкоростучими  травами, їх підживлено.Ведеться зрошення у суху погоду для прискорення росту і збереження густоти посіву. 

Важко прогнозувати скільки часу потрібно юристам міськради, аби розробити положення про проведення тендеру на земельні ділянки на які може  претендувати не тільки  підприємство Степана Мандюка. Тим часом бюрократичне зволікання призводить до втрат виробничого темпу, згасання ініціативи. До речі, вбиральня на стадіоні в такому стані, що не підлягає ремонту. Зносити її - значить рушити всю будівлю існуючого допотопного адмінприміщення спортшколи.  Встановлення біотуалетів не вихід з положення. Так чи інакше, присутні глядачі   «підливають» стіни дитячої лікарні. А сезон тільки починається.Треба не гаяти час, бо установа може, не на жарт, «попливти» .

 Цікаво хто візьме участь у тендерах на земельні ділянки? Добре було б, щоб також  знайшлись охочі до  спонсорування витрат на утримання команди.Погодьтесь ,покласти цю нелегку ношу виключно на плечі ентузіастів Я.Кузьмяка і С.Мандюка  дуже накладне  матеріальне задоволення, до того ж  без відповідного стимулювання, яке слід вирішувати оперативно  у ратушних кабінетах і  в законодавчому полі.

Антон Рогач, м.Самбір

 

 

 

 

 

 


Переглядів: 831 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Саня   (23.04.2016 12:21) [Материал]
Ліхтарі то так , особливо Сліпецький зацінив , йому як нікому освітили його техніку яка стоїть на державній території -райавтодору. Цікаво , то всім так можна ліхтарі розвертати на йому потрібні обєкти? Здається що світло оплачують з податків платників , а Сліпецький виключення для цілого міста , виходить що так. Як зрозуміти нашу владу? Відповідь -суцільний договорняк.

3 Дмитро   (19.04.2016 05:59) [Материал]
Злодію кожна людина шахрай-махай

2 гуцул   (18.04.2016 20:44) [Материал]
Антось,не мартв сі,бандзюри шмалю накрали фест.Можут і на потреби Самбора троха відшпилити.На бідосю не попало,з остатнього не тєгнуть сі.І так шось з того скористають.

1 Дмитро   (18.04.2016 19:25) [Материал]
У старого мудрі речі, в молодого дужі плечі = Мандюк + Кузьмяк. Старший розважний, молодий відважний.У кожного віку своя втіха.

Ім`я *:
Email *:
Код *: