Головна » 2016 » Червень » 5 » Дністер- криниця не тільки здоров’я, а і зона підвищеної небезпеки.
16:58
Дністер- криниця не тільки здоров’я, а і зона підвищеної небезпеки.
123456


Майже кожного літнього сезону привертаємо увагу цій проблемі. На жаль, вона переходить з року в рік. Це не значить, що маємо бути байдужими до найціннішого -життя.

Далеко не кожний населений пункт, а тим більше місто, може похвалитись таким природнім благом ,як річка.

Самбірчани в цьому мають перевагу і гріх не скористатись цією криницею здоров’я, яким поправу вважається Дністер, що бере свій початок у гірському закутку.

Наступає   купальний сезон, який потрібно сповна використати для відновлення сил, відпочинку, позбавлення різноманітних недуг, фізичного розвитку і гарту.

http://sambirmajdan.at.ua/_nw/3/s03084868.jpg

Не буде великого секрету ,коли скажу, що кілька хвилин інтенсивного плавання заміняють всі спортивні навантаження разом взяті. А який незамінимий оздоровчий ефект мають дністрові "джакузі" на лоні природи, обласкуючи наше тіло- це може оцінити тільки той, хто дружить із здоровим способом життя, не нехтує нагодою скористатись  літньою природньою благодаттю.Жодні циркулярні, чи душі шарко не йдуть у порівняння з цим відчуттям такого водяного , образно кажучи, кайфу.

Ця природня мить доступна всім незалежно від віку і статті. Тому закликаємо скористатись доступним даром, яким  іноді нехтуємо.Не треба ніжитись у різного роду  домашніх саунах з водними чанами, а окунутись у прохолоду на лоні природи, посеред буйних і пахучих трав.

Можна бідкатись, що у чиновників  не доходять руки, аби зробити спробу для впорядкування місця масового відпочинку біля річки. Та маємо те, що маємо.

  Свідомо не підкреслюємо про безпеку на воді, бо вважаємо це само собою зрозумілим . Але таке «сусідство» сотень ,якщо не тисяч відпочиваючих і, на наш погляд, аварійна електроопора високої напруги, не може не викликати хвилювання. Де гарантія того, що під впливом природніх факторів не обірветься один з проводів? Хто попередить масштаби лиха, адже від ураження , не дай Боже, струмом, відпочиваючі можуть стати жертвами, як риби від електробраконьєрів?

Між іншим- це також наслідок грабунку гравійно-піщаної суміші, яку стимулювала  попередня  чиновницька вертикаль, нехтуючи екологічними законами і мораллю. Разом з тим , маючи на території Самбірщини управління водного господарства, можна і треба використати його можливості для впорядкування русла Дністра, бодай ,в межах міста. Якщо бракує його ресурсів незавадило б  залучити турецьку фірму  "Онур", щоб її технікою прибрати цю руслову перешкоду і водночас укріпити лівий берег Дністра(йдеться про ділянку русла нище лавки до с.Задністря). Можна лишень собі уявити, який рейвах підняли б "газетні жайворонки", якщо б  депутат міськради Ярослав Кузьмяк домовився про практичні кроки в цьому напрявку. Знову  замерехтіли б перед очима "сірі схеми". Чи не так?

На дальному плані вул. Набережна м.Самбора мешканці якої можуть стати жертвами в час стихійного лиха. А це можна упередити.

Проблемі укріплення берегів і збереження довкілля ми присвячували кілька статтей. Ось одна з них.:(.http://sambirmajdan.at.ua/news/2016-04-16-1969- Ліземо через вікно при відкритих дверях). (кликнувши мишкою на світлину можна побачити забраження у збільшеному варіанті).

Переглядів: 773 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: