Головна » 2016 » Червень » 28 » За півгодини їзди від Самбора - бойківська Швейцарія
00:32
За півгодини їзди від Самбора - бойківська Швейцарія
123456
Бойківські Карпати завжди заворожували. Щоб побачити, як горяни біля потічків відбілювали полотно радили відвідати цей  край. Ті хто з броцаком( так на місцевому діалекті називали рюкзак) хотів вступити у  цю перлину могли надибати незабутні перелази через потічки. Перекинуті в поперек них дерев"яні жолоби і нині слугують своєрідним міні-колектором для спраглих . Проходячи повз  подорожний  не міг не  наставити пригорошні, щоб сьорбнути кришталево чистого напою ,від прохолоди якого могли "вуха в"янути", зціплювало зуби.

Кожен ,хто хоч раз переступив умовний поріг "Бойківського двору", що розкинувся на межі Ясениці Замкової і Розлуча , мимоволі переноситься в життя і побут горян минулих літ. Саме таким задумом керувався Володимир Казан- колишній відставний полковник, юрист за фахом, скрипаль за покликанням,організовуючи туристично-оздоровчий комплекс. 

В тому, що це так ,огляньте  світлини  


Чисте, настояне на пахучих травах повітря, в сукупності з мінеральними водами завжди зваблювали любителів мандрівок та й просто охочих відпочити посеред вічнозелених ялиць та скрипучих на вітрі смерек.


Ось перед нами ужитковий музей під відкритим небом. Зібрані речі  повертають нас до давнього ремесла горян. Чого тут тільки не побачить допитливий турист, краєзнавець. Ще живуть карпатці молодість котрих пройшла серед цього нехитрого реманенту.


Нащадок, який народився біля Ніагарського водоспаду, прилетів до предків, щоб тут самостійно зробити перші кроки на бойківській землі.

 Кого не зваблює поніжитись в мінеральному купелі. Відкрити плавальний басейн із сауною-парною  була давня мрія п. Казана. Бажаючі можуть пройти випробування гідромасажем. Для немовлят-окрема ванна. Трускавецька "Женева"-відпочиває.


 По-бойківськи це називається тралі-валі. Розваги у "Корчмі"- головному банкетному залі.


Ці  вродливі панянки з Малої Волосянки обслуговують вибагливих туристичних клієнтів більше десяти років- з часу коли Володимир Михайлович започаткував свій не хитрий, але потрібний людям бізнес.  

Р.S. Годі оповісти про всі принади, які  чекають кожного, хто вирішив провести дозвілля посеред милої серцю і душі природи.
Єдина заувага.Прямуючи на авто по шляху, який завдяки турецькій фірмі "Онур" набирає європейського вигляду, незабудьте пригальмувати перед містками річок і потічків. До них руки ремонтників поки що не дійшли. Тим часом гарантуємо, що з Самбора до бойківської перлини-Розлуча доберетесь за півгодини. Вас чекають привітні і завжди усміхнені горяни.
Переглядів: 1222 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Саня   (30.06.2016 18:04) [Материал]
Було б добре щоб знайшлося місце для наших захисників для реабілітації після тяжких поранень та служби на Донбасі. Чомусь для таких місць нема.

2 гуцул   (29.06.2016 22:12) [Материал]
Йой,юж і Влодку до корита пхаєсі..Видно,ще все розікрали..

1 Олекса   (29.06.2016 16:24) [Материал]
На міні-чат правильно підмітили- Казан Самбірський міський голова. Всі решта кандидати набили оскому. В голові одне-вкрасти. Казан- депутат обласної ради був. Багато що встиг зробити. Слава Україні.

Ім`я *:
Email *:
Код *: