Головна » 2016 » Вересень » 6 » Власникам Карти поляка стало легше розпрощатися з Україною
15:56
Власникам Карти поляка стало легше розпрощатися з Україною
123456
  НАШ КОМЕНТАР: поки політичний олігархат наверху ,місцеві скоробогатьки внизу зомбують люмпен , втрачаємо найцінніший капітал- людський ресурс

Набули чинності внесені зміни до закону про Карту поляка, які спростили власникам цих документів можливість оселитися в Польщі та набути громадянство цієї країни.

За підрахунками міністерства внутрішніх справ і адміністрації, завдяки цим змінам до Польщі може приїхати кілька десятків тисяч поляків зі сходу.

Проектом внесення змін передбачено, що власників Карт поляка також буде звільнено від консульських оплат за подання і розгляд заяви про отримання польської візи та консульських оплат за подання заяви про надання польського громадянства.

Заяви про отримання Карти поляка відтепер можна буде подавати не лише в польських консульствах, а й у воєводських управліннях. За новими правилами, також буде передбачено фінансову допомогу для членів родин особи, що має такий документ. Це має збільшити кількість охочих його отримати.

За оновленим законом, власники Карти поляка, що приїжджатимуть до Польщі на постійне проживання, безкоштовно отримають Карту постійного перебування, а через рік – польське громадянство. За цей час вони зможуть розраховувати на отримання допомоги в період адаптації.

Зокрема, для них передбачено грошову допомогу, яка покриватиме витрати на облаштування і проживання протягом 9 місяців, а також часткове фінансування винайму житла, інтенсивного курсу польської мови та професійних курсів. Програма має розпочатися 2017 року.

Переглядів: 519 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: