Головна » 2016 » Вересень » 19
Із міської ради міста Самбора звільняються працівники. Місцеві депутати незгідні з роботою нового мера – активіста і колишнього вчителя фізкультури. Як працюється команді майданівців серед старої системи,Gazeta.ua розповів міський голова Самбора Юрій Гамар. 49 років прожив у цьому місті, 20 викладав у технікумі економіки та інформатики.

Ви прийшли у крісло мера з посади викладача. З чим зіштовхнулися у міській раді, що здивувало?

- Дерибан. Колишні керівники міста орендували техніку для комунальних робіт самі у себе. Усі вони - приватні підприємці. Зараз мушу закупити нові машини, щоб місто мало свої. Для вивозу сміття, прибирання вулиць, бульдозер на сміттєзвалище. Це була оренда техніки на десятки тисяч гривень.
Енергоощадне вікно у школі ставили за ціною 3000 гривень за метр квадратний площі. Це з монтажем. Хоча реальна ціна була – 500 гривень. І чи вони енергоощадні – це ще питання. Побудували два дорожні кільця-розв'язки ціною понад 200 тисяч гривень, коли долар був ще по 8. Це в разів чотири дорожче.
Підприємці платили за 10 квадратних метрів оренди усього 38 гривень у місяць. І це у центрі міста. Ця оренда не мала часових меж – з року в рік це питання не планували переглядати. Ми почали це змінювати. Підприємці, багато з яких є депутатами кількох каденцій, сказали мені: тільки через суд. Я не зважав, зараз оренда становить близько тисячі за 10 метрів. Тому проти мене почали фальсифікувати судові тяганини.
Переглядів: 915 | Додав: Oksana | Дата: 19.09.2016 | Коментарі (2)

Мирослава Гонгадзе – про вибори у США, українську війну на двох фронтах та про те, чому не дивиться в очі екс-президенту.

Восени 2000-го Україну сколихнуло резонансне вбивство опозиційного журналіста, першого головного редактора і засновника інтернет-газети "Українська правда” Георгія Гонгадзе. 16 вересня Георгій зник. Його обезголовлене тіло знайшли лише 2 листопада за 100 км від Києва у лісі під Таращею (районний центр Київської області).

Досі убивство Гонгадзе залишається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. Напередодні 16-ї річниці зникнення Георгія кореспондент "ВЗ” поспілкувалася з його вдовою пані Мирославою, яка після трагедії переїхала до Америки.

Про те, як виглядає Україна з Вашингтона та як ставиться до Мінських перемовин, де Україну представляє Леонід Кучма, – у нашому ексклюзивному інтерв’ю.

Переглядів: 537 | Додав: Oksana | Дата: 19.09.2016 | Коментарі (0)