Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Маленький Янукович на прiзвище Синютка
20:26
Маленький Янукович на прiзвище Синютка
123456

Очiльник областi органiзував переслiдування активiстiв, якi присоромили його за погану роботу

Почалося все з того, що губернатор Синютка на нарадi в Старому Самборi привселюдно наказав силовикам покарати людей, якi протестували через погану дорогу.

Тепер щодо людей хочуть розпочати кримiнальнi провадження. До одних активiстiв додому навiдалася полiцiя, iнших викликали на допити в кабiнети слiдчих.

Iдеться про подiю, що трапилася ще 20 серпня, коли мешканцi сiл Чаплi, Скелiвка та Слохинi Старосамбiрського району перекрили дорогу Хирiв - Самбiр. Про свою акцiю, переконують, попередили владу офiцiйно й завчасно. А влаштували протест через поганий стан дорiг у їхньому районi. Хоч дорогами це взагалi назвати важко.

Того ж дня тiєю ж дорогою на форум чиновникiв їхав у Хирiв i Олег Синютка. Коли вiн вийшов з машини, люди вимагали вiд голови областi невiдкладного ремонту автошляху. Очiльник ЛОДА пообiцяв, що дорогу зроблять, i навiть попросив активiстiв телефонувати до нього в приймальню та тримати його в курсi справи, пише ЕКСПРЕС.

Звiсно, пан Синютка слова не дотримав: дорогу навiть не залатали. Тому одна з активiсток Любов Кузьма поїхала в Самбiр, де вiдбувалася нарада Олега Синютки iз силовиками. "Я пiд час цiєї наради була в залi i знову запитала пана Синютку: чому на дорозi, яку вiн нам пообiцяв вiдремонтувати, так нiчого й не робиться, - розповiдає Любов Кузьма. - I найперше, що пiсля цього зробив Синютка - повернувся до начальника полiцiї Львiвщини Дмитра Загарiї, який сидiв поруч, i сказав: "Я ж вам казав, що треба знайти органiзатора перекриття цiєї дороги".

Сільських голів села Чаплі, Скелівка та Слохині викликали в поліцію, аби вони дали свідчення про те, хто був організатом перекриття дороги і посмів затримати пана губернатора. "Селом ходили слідчі, які мали фото учасників акції і шукали, де вони живуть, -- каже голова Слохинівської сільради Мирослава Королюк. - У них була вся інформація про активістів і навіть номери їхніх мобільних телефонів".

12 жовтня до Любові Кузьми на роботу прийшли з поліції і запропонували їй пройти з ними у відділок. "Я сказала, що нікуди не піду, адже повістки мені ніхто не надсилав, а в іншому випадку йти з ними я не зобов'язана, - каже пані Кузьма. - За якийсь час після цього до мене прийшли двоє слідчих, які сказали дати свідчення про перекриття дороги. Я відмовилася. Але знаю, що двоє наших хлопців таки написали пояснення, що робили того дня на дорозі і чому її перекривали. Слідчі сказали, що Синютка написав заяву на нас, і в тій заяві нібито є, що ми його образили".

Селяни не розуміють, чим саме могли образити пана губернатора. "Наразі ми ще не отримали жодних офіційних повідомлень щодо розпочинання проти нас кримінального провадження. Напевно, це справа часу. Тому цілком імовірно, що нам знову доведеться виходити на акції протесту", - додає Любов Кузьма.

Звісно, люди вдалися до крайніх методів, але що їм робити, якщо влада глуха і бадужа? А методи, якими діє в цьому випадку пан Синютка, більше нагадують не країну після Революції Гідності, а за часів правління Януковича, коли теж міліцію використовували проти активістів. Схоже, на Львівщині тепер з'явився свій маленький Янукович. Тільки прізвище його - Синютка.

Оля ПІЛІЩУК

Переглядів: 674 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: