Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Сімейна ферма у Бабино. Хто на черзі?
12:39
Сімейна ферма у Бабино. Хто на черзі?
123456

Учора в с. Бабина Самбірського району Львівської області запрацювала сімейна ферма на десять молочних корів. Її заснував двадцятидворічний житель села Микола Бурак.

Сімейну ферму відкрито в рамках українсько-канадського проекту Львівської аграрної дорадчої служби «Розвиток молочного бізнесу в Україні» та відповідної районної програми підтримки молочного тваринництва.

Про це сьогодні, 27 жовтня, повідомив кореспондент IA ZIK.

За словами Івана Паньківа – директора Львівської аграрної дорадчої служби, голова сімейної ферми Микола Бурак збудував приміщення для утримання 10 високоудійних корів за найновішою технологією протягом чотирьох місяців. Загальна його вартість 4,5 тис. дол. США.

«Це справжній палац для тварин, – сказав керівник аграрної дорадчої служби області. – Тут застосоване гумове покриття підлоги і стійла, вільний доступ корів до кормів та води. Працює новітня система вентиляції, освітлення та прибирання гною».

Районна державна адміністрація, наголосив її голова Микола Фрей, підтримує ініціативи селян стосовно розвитку малого молочного тваринництва. З районного бюджету сімейній фермі Миколи Бурака, зокрема, надано 40 тисяч гривень допомоги, як компенсації за закуплені корови.

Слід зазначити, що від Львівської аграрної дорадчої служби сімейне господарство отримало понад 100 тис грн допомоги, сучасне доїльне обладнання фірми «DeLaval», систему вентиляції, покриття підлоги та систему освітлення. Це суттєвий стимул і яскравий приклад тим, хто в майбутньому також забажає займатися розвитком молочного тваринництва.

Надалі з таких фермерів буде створено регіональний молочний кооператив. За ними, зазначив Іван Паньків майбетнє.

Сімейна ферма від кожної корови за день надоює по 11-14 літрів молока. Його реалізує на ТзОВ «Молокозавод Самбірський» за ціною 4,3 грн за літр. Надалі вартість цієї продукції зростатиме.

Крім цього, сказав Микола Бурак, молоко охоче купують односельці, за ним, вершками та домашнім сиром приїжджають жителі Самбора.

  Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/10/27/na_sambirshchyni_vidkryly_simeynu_fermu_980855
Переглядів: 672 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: